Trump nakon opoziva osudio prošlotjedno nasilje – Jabuka.tv

Trump nakon opoziva osudio prošlotjedno nasilje

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu navečer osudio je nasilje koje se prošlog tjedna odvilo na Kapitolu, a u videoporuci objavljenoj na Twitteru nije spomenuo opoziv koji je u srijedu izglasao Zastupnički dom Kongresa.

Želim biti vrlo jasan, nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo mogli vidjeti prošlog tjedna. Nasilje i vandalizam apsolutno nemaju mjesta u našoj zemlji niti u našem pokretu, poručio je američki predsjednik. Snimljenu videoporuku objavio je na Twitter računu Bijele kuće, nakon što mu ta platforma trajno izbrisala njegov predsjednički korisnički račun.

Trump u poruci nije komentirao svoj opoziv koje je u srijedu izglasao Zastupnički dom američkog Kogresa zbog poticanje na pobunu.

Ta se formalna optužba odnosi na Trumpov govor tisućama njegovih pristaša 6. siječnja nedugo prije nego su oni nasilno upali u zgradu Kongresa, prekinuvši sjednicu na kojoj je trebala formalno biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na izborima 3. studenoga. U sukobima je život izgubilo pet osoba.

Nakon što je opoziv izglasao Zastupnički dom Kogresa, odluka se seli na američki Senat, gornji dom Kongresa koji će o opozivu provesti formalno suđenje.

Zastupnički dom izglasao opoziv Donalda Trumpa

(Hina)


14 komentara

 • Navalio snjeg u prijepodnevnim satima ..prognoza za.S.B…. Ni vremensku pogodit. Ne znate…u dan vremena …. mjesecima unazad tako….fuuujjj… za ove lazi u civil…svjetu se snose velike kazne pa i zatvor….

  • Nikada niti jedan predsjednik ” Amerike” nije imao moć. Moć ima onaj koji tiska novac.
   John Kennedy je pokušao vratiti moć tako što je odbio se zaduživati kod privatnih banaka. Znamo kako je završio. Abraham Lincoln je 1863 objavio radosnu vijest da SAD od sad tiskaju svoj novac bez kamata. Svi mediji svijeta su ga napali isto kao Trumpa danas. Ubijen je brzo nakon te odluke, a država se opet zaduživala kod privatnih bankara. Danas dug SAD se broji trilijunima dolara. Sve zemlje svijeta su do grla dužne , a kamate idu.. a predsjednici, premijeri se mijenjaju.. sustav ostaje.

 • Kakve lazi? Moze samo Trump u zatvor zbog brojnih afera s kojima se povezuje, ukljucujuci i ova zadnja – poticanje na nasilje.

   • Trebalo bi poznavati američki sustav, državni i pravni, raspolagati sa svim činjenicama u smislu toga konkretno i imati kredibilnu licencu (kakva je rijetka za lokalne prilike, unatoč brojnim talentiranostima i nadarenostima, patriotizmima i rodoljublju, vjerničkom životu i duhovnim uzorima i sl. ), da bi se raspravljalo i donosilo nekakve zaključke u tom smislu. Ne rješavaju se, u principu, takve stvari internet komentarima među usputnim posjetiteljima što je ekvivalent svraćanja u kafanu na rakijicu ili kraću dužu a slađu, pomoću čarobnih kugli, gledanjem u grah i dlan i sličnim metodama koje imaju vezu sa onostranim, što sasvim sigurno ne znači da se ne smije o tome naklapati, ali imajući i to svakako u vidu.

   • Pa evo ti onda na engleski: On Dec. 19, Trump promised a “big protest in D.C. on January 6th. Be there, it will be wild!” Trump promoted the rally again on Dec. 27, Dec. 30, and Jan. 1, in tweets compiled by the New York Times. “I just talked to Mike [Pence],” Trump told the crowd. “I said, ‘Mike, [overturning the results] doesn’t take courage. What takes courage is to do nothing. That takes courage.’…We’re just not going to let that happen.”

    As the speech continued, Trump edged ever closer to calling for direct action by his supporters. “We will never give up; we will never concede,” Trump said to thunderous applause. “We will stop the steal. We’re going to walk down Pennsylvania Avenue, and we’re going to the Capitol…We’re going to try and give our Republicans, the weak ones…the kind of pride and boldness that they need to take back our country.” Ta imas sve te govore na YT gdje poziva svjetinu sa sobom da se ”bori protiv losih ljudi” i da krenu na Kapitol. I ne snosi tu odgovornost nikakvu jer su ga ovi poslusali pretpostavljam?

    • Poziv na protest nije poziv na nasilje. Nema nikakva poziva na nasilje. Ova kampanja protiv Trumpa je potpuno identična kumunističkom lovu na vještice u bivšoj Jugoslaviji, Sovjetskom Savezu, Kini i ostalim komunističkim zemljama.

 • Meni se čini da je i “jabuka” pod kotrolom Soroša i kompanije. Trump je osudio i nasilje BLM-a a svi drugi su to nasilje podržali. Nešto sa svijetom nije u redu.

 • Nasilje BLM-a je dozvoljeno i poželjno jer je u službi ” duboke države”. I to mediji podržavaju i opravdavaju. BLM terorizira i napada obične ljude, a policija ne reagira.

 • Rotchildi, Rockfeleri, Rozenkarauceri, (nekada obitelj Romanov u Rusiji , carska obitelj , dok ih nisu pobili boljševici) i danas Soros, Gates , vlasnici su devedeset pet posto banaka na zapadnoj hemisferi.
  Zajedno raspolažu s bogatstvom u svojim pohlepnim rukama procijenjeno na otprilike 20 tisuća milijardi dolara.
  To bogatstvo su stjecali već krajem devetnaestog stoljeća.
  Svi ratovi koji su vođeni zadnjih 120 godina, vođeni su zbog njihove želje za pohlepe za bogaćenjem.
  Jedna bi bankarsko oligarhijska obitelj financirala Rusiju, druga Ameriku , Treča Njemačku ili Francusku, Četvrta ili peta BRITANIJU, ILI TURSKU…
  Kada bi se vojske poklale i civili bili doslovce izmučeni od ubijanja, gladovanja i siromaštva, onda bi se pojavile ove obitelji i sve uredno naplaćivale od VLADA , ODNOSNO država kojima su financirale rat i ratne sukobe….
  Iz svakog rata izašli bi bogatiju za tisuče milijardi dolara koje bi vlade dugogodišnjim zadužiivanjem kod njih morale često otplaćivati desetljećima..
  Najčešče do sljedećeg rata i tako svaki put iznova..
  Oni stoje iza svake ekonomske krize koja je pogodila Europu ili Ameriku zadnjih stotinu i više godina.
  Riječ je o babilonskoj loži . masonskoj i antibožjoj sorti koja radi protiv ljudske rase od bijega iz BABILONA..
  Danas je njihov Babilon, Amerika i cijela Europska Unija kojom upravljaju iz sjene—

  • Točno. Također su financirali i komunizam i fašizam. Te poticali na rat. Znate li tko je bio osoba godine 1938 godine u ” uglednom” američkom magazinu TIME. I to na naslovnici. Nazvan je čovjekom mira. Adolf Hitler. Nisu znali tko je?. 15 godina je žario i palio financiran od ovih gore navedenih. Do tada je pobijeno i zatvoreno na tisuće ljudi u logorima. A on osoba mira? Provjerite slobodno. Ima cijela naslovnica.

   • “Teoretičar zavjere”. Tu kovanicu je iskovala CIA nakon ubojstva omiljenog američkog predsjednika Johna Kennedyja. Prvi katolik predsjednik i njegova ljupka dama Jackie. javnost je tražila odgovore, jer je bilo jasno da je ubijen unutar ” sigurnog okruženja” . Sve su službe misteriozno zakazale. Onda su počele kružiti sulude teorije zavjere. Pustilo se u javnost da su ga ubili vanzemaljci. neke ljubavnice, mafija… i danas se ne zna. I tako je ostalo do danas. Ne zna se tko ga je ubio. Jackie Kennedy je rekla novinarima ako želite znati tko je ubio mog muža otiđite u FEDERALNE REZERVE. Skoro svi Kennedyjevi su ginuli u bizarnim nesrećama. I danas ako želiš diskredidirati nekoga samo mu nabiješ” teoretičar zavjere”. I pusti mozak na pašu. A holivud je napravio dokumentarnu seriju” Prokletstvo Kennedyjevih” eto svi nemaju sreće pa ginu. Robert Kennedy jr, rijetki preživjeli je održao govor u Berlinu pred 3 i po milijuna ljudi. Pogledajte taj govor ako vam je istina milija od laži

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.