Gospodarstvenici danas blokiraju M-17 – Jabuka.tv

Gospodarstvenici danas blokiraju M-17

Zbog rekonstrukcije tunela Crnaja na putu Sarajevo – Mostar gospodarstvenici iz Jablanice će u četvrtak blokirati magistralnu cestu M-17, da skrenu pažnju na značaj ovog prometnog pravca i eventualne posljedice koje bi izazvao prometni kolaps zbog radova.

Predsjednik udruženja privrednika Jablanice Jusuf Džafić za Klix.ba je rekao da će se mirno okupljane održati u 15 sati na magistralnoj cesti radi neispunjavanja njihovih zahtjeva zbog radova na rekonstrukciji tunela Crnaja koje izvodi JP Ceste FBiH.

Traže da im se dostave točan plan prekida prometa i alternativna rješenja za gradnju, jer kako kaže zbog ovog projekta postoji velika prijetnja negativnog utjecanja na život i poslovanje građana Jablanice.

Mi nemamo ništa protiv gradnje, ali ovo je jedini projekt bez alternativnog rješenja i tražimo samo da nam neko napismeno kaže koliko će trajati prekid prometa. Ništa se nije na vrijeme završilo u ovoj zemlji i strahujemo da neće ni ovo, rekao je Džafić.

Dodaje kako su se mjesecima nadležnim institucijama zbog ovog problema obraćali u nekoliko navrata, ali da nikada nisu dobili odgovor, te da su na blokadu prometnice primorani, kako bi skrenuli pažnju na moguće posljedice koje bi mogle biti nesagledive.

Gospodarstvenici inzistiraju da se kao prethodno pitanje mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažu da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M-17 (Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad, …) izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja s koridorom 5C i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost prometa.

Vlada FBiH i JP Ceste FBiH moraju dati čvrste, pisane garancije koliko će trajati prekid prometa, poručili su gospodarstvenici.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.