Trump dolazi u Sarajevo?

U sklopu svoje prve europske turneje, novi američki predsjednik Donald Trump mogao bi posjetiti i BiH i provesti nekoliko sati u Sarajevu, saznaje ‘Dnevni list‘ iz svojih izvora.

Mogućnost da predsjednik Trump dođe u BiH sasvim je realna, a posjeta bi se mogla dogoditi prvih dana srpnja ove godine. Izravan povod i razlog je otvaranje jednog novog objekta u Sarajevu za koji bolje upućeni, ali bez otkrivanja detalja, kažu da je od strateškog značaja za SAD i Europu.

Svjetski mediji javljaju da Trumpov ured već uvelike radi na organizaciji njegove prve posjete Europi i da bi s obzirom na nepredvidivost novog američkog predsjednika, moglo biti iznenađenja. Priča se da bi prva stanica trebala biti Slovenija odakle je Trumpova supruga Melanija.

Također, u okviru toga, pažljivo se priprema i zasigurno veliki povijesni događaj – susret predsjednika SAD Donalda Trumpa i predsjednika Rusije Vladimira Putina. Gdje će biti, još se ne zna. Iz Moskve su poručili da će do susreta doći jer je potreban, ali da je za pripremu potrebno nekoliko mjeseci.

Ono što je izvjesno jeste da će biti na neutralnom terenu i sve glasnije se spominje upravo Slovenija i to kao američka ideja. Međutim, mogućnost da Slovenija bude domaćin još nije potvrđena, ali nije ni demantirana.

Zanimljivo je da se prema diplomatskim izvorima srbijanskih medija spominje Beograd kao mjesto tog povijesnog susreta, a kao razlog navode se dobri odnosi Srbije s Rusijom, ali i sa zapadom.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Je, je, i opet je. Vodič(turistički)po Sarajevu bit će mu ona prirodna nesreća i elementarna nepogoda koja je dvaput zadesila hrvatski narod .Stevan Steviša burduš Mesić. Vodat će novog američkog predsjednika izabranog većinskom voljom bijelih amerikanaca, naš bivši predsjednik i cirkusantska spodoba S. Mesić.
    Probat će čuvene ćevape kod buregždinice u Muje i baklavu kod Mevlide odmah uz gradsku vijećnicu.
    Posle će popiti super odlično sarajevsko pivo, naravno bezalkoholno i malo će prileć kod starih jahrana na Igmanu ponad Sarajeva.
    Svašta se danas ljudima pričinja,nije ni Trumpu lako kad vidi tko ga sve spominje diljem svijeta i priziva u svoje avlije i kasabe…lol.

Komentiraj: