Troje apsolvenata širokobriješke ALU izložbom gostovalo u Zadru

Troje studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, u petak 18. svibnja su izložbom gostovali u Kapetanovoj kuli u Zadru.

Apsolventi Karolina Marušić, Ivana Pavlović i Antonio Lukenda u Zadru su gostovali s mentoricom izv. prof. Draganom Nuić-Vučković. Njihova su djela izložena u poznatoj galeriji u staroj jezgri Zadra, koju turisti rado posjete.

Njihova je djela nazočnima predstavila Dragana Nuić-Vučković, a izložbu je otvorenom proglasio Dragan Jelavić, predsjednik Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Zadar.

Kao mentorici, bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s njima – pratiti njihov razvoj, usmjeravati ih prema novim likovnim izazovima i osluškivati njihove osobnosti. Ova će im izložba na jedan drukčiji način omogućiti sagledavanje onoga što su ostvarili te ih usmjeriti u završavanje teorijskoga i praktičnoga dijela diplomskog rada, navela je Dragana Nuić-Vučković u predgovoru izložbi.

Izložba apsolvenata bila je dobro posjećena, a kolege sa širokobriješke ALU podržali su bivši studenti te prof. Antun Boris Švaljek.

Mnogi Zadrani došli su nas podržati, kao i bivši studenti, ali i profesori Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. To nam je bilo iznimno drago, a ova izložba još je jedna poveznica ovih dvaju mjesta, budući da mnogi mladi iz Zadra dolaze studirati u Široki Brijeg, izjavila je za portal Jabuka.tv širokobriješka umjetnica Karolina Marušić.

Izložba troje apsolvenata širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti u Zadru je otvorena do 1. lipnja 2018. godine.

Širokobriježanka autorica markice na temu “Obitelj – temelj društva”

(www.jabuka.tv | Beat Čolak)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.