Širokobriježanka autorica markice na temu "Obitelj – temelj društva" | Jabuka.tv

Širokobriježanka autorica markice na temu “Obitelj – temelj društva”

Širokobriježanka Karolina Marušić autorica je poštanske marke “Međunarodni dan obitelji”, koja se u poštanskom prometu nalazi od 15. svibnja.

Naime, Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku “Međunarodni dan obitelji” na temu: “Obitelj – temelj društva“, a nakon provedenoga natječaja prihvaćeno je likovno rješenje širokobriješke likovne umjetnice Karoline Marušić, apsolventice na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu.

I meni osobno obitelj je na prvom mjestu te sam prijedlog za ovu poštansku marku napravila doista vjerujući u poruku koju bi ona trebala prenositi. Obitelj nas sve oblikuje i definira i malo što se u životu može uspoređivati s ulogom koju obiteljsko zajedništvo ima na razvoj pojedinaca, izjavila je Karolina Marušić za portal Jabuka.tv.

Karolina Marušić članica je udruge likovnih umjetnika EN Face, sudjelovala je na više skupnih izložbi u BiH i u inozemstvu, kao i na brojnim međunarodnim kolonijama. Od javnih djela autorica je ilustracije za omot knjige “Neke je pjesme najbolje odšutjeti”, a dobitnica je i više nagrada, među kojima je i Pohvalnica za izvanredan uspjeh u akademskoj 2016./17. godini na ALU Sveučilišta u Mostaru od hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

Iz sretne obitelji i obiteljskoga okruženja punoga ljubavi u život odlaze mladi ljudi sa svojim vjerovanjima i stavovima graditi novu, ljepšu budućnost. Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a prvi put je obilježen 15. svibnja 1994.

Posebno je naglašena važnost koju međunarodna zajednica pridaje obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu. U obitelji djeca upoznaju život, okružena ljubavlju uče što su to dužnosti i obveze.

Srdačni obiteljski odnosi temelj su razvoja pozitivnoga odnosa djece prema ljudima jer ta zajednica u malom ima ogromnu odgovornost. Djeca su radost života, a bliska i povezana obitelj odgaja kvalitetne ljude koji će u budućnosti mijenjati društvo na bolje.

Autorica marke, koja se u poštanskom prometu nalazi od 15. svibnja 2018., je Karolina Marušić. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj: