Trinaest osoba otrovano dimom u zgradi EU-a u Bruxellesu

Trinaest osoba otrovano je dimom danas u zgradi Europa u Bruxellesu, u kojoj se održavaju ministarski sastanci i summiti EU-a zbog kvara na ventilacijskom sustavu u kuhinji, a tajništvo Vijeća Europske unije odlučilo je privremeno evakuirati zgradu.

Pet osoba je prebačeno u bolnicu, rekao je Alain Taverriti, glavni tajnik Vijeća Europske unije čije je sjedište u zgradi Europa.

“Zbog tehničkog problema s ventilacijom u kuhinji u zgradi Europa, što je dovelo do ispuštanja otrovnog dima, nekoliko osoba među kuhinjskim osobljem se razboljelo. Stavljajući sigurnost na prvom mjesto, mi smo u konzultaciji s belgijskevim vlastima odlučili kao mjeru opreza evakuirati osoblje iz zgrade Europa u susjednu zgradu Justus Lipsius”, kaže se u priopćenju tajništva Vijeća.

Tajništvo navodi da ovaj incident neće dovesti u pitanje održavanje summita u zgradi Europa sljedeći četvrtak i petak.

Zgrada Europa u europskoj četvrti u Bruxellesu otvorena je u prosincu prošle godine, a prvi summit održan je u siječnju ove godine. Ranije su se ministarski sastanci i summitu održavali u susjednoj zgradi Justus Lipsius, koja je i dalje u funkciji.

(Hina) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.