Tri pionira iz Tomislava otišla u Hajduk

HNK Tomislav testirat će 260 članova Omladinske škole u motoričkim sposobnostima kako bi prikupili informacije o stanju polaznika te škole.

Na 25 metara postavljene unakrsne staze dijagnostiku brzinsko eksplozivnih svojstava uz djelatnike ovog nogometnog kluba provodi i poznati tomislavgaradski triatlonac Igor Mandušić.

”Testiranje se provodi u dvije serije i uzima se najbolje vrijeme od startne do ciljne linije, a polaznici Omladinske škole moraju postići svoju maksimalnu eksplozivnost i brzinu”, kazao je za Fenu Mandušić.

Profesor tjelesne i zdravstvene kulture i jedan od trenera ovog tomislavgradskog nogometnog kluba Ivan Jurčević istaknuo je da današnje testiranje podrazumijeva prikupljanje informacija o inicijalnom, tranzitivnom i finalnom stanju svakog djeteta u osobinama koje su bitne za procjenu njegove sposobnosti, ali i za izbor sporta.

”Ovi testovi pokazuju s čime djeca raspolažu, a njihova krajnja svrha je odličan rezultat prema seniorskoj momčadi i to se s velikom vjerojatnoćom može predvidjeti kod pravilnog testiranja i praćenja”, kazao je Jurčević.

Po njegovim riječima, u posljednje vrijeme iz selekcije pionira njih troje je otišlo u HNK Hajduk, a dvoje mališana je od ranije u njihovom kampu u Splitu.

”Čim ih vide na nekoliko utakmica, veći klubovi se počinju interesirati, a to je tako, male sredine su osuđene na davanje svojih perspektivnih mladića”, istaknuo je Jurčević.

(Fena)

Komentiraj: