Trg hrvatskih velikana: Mladež zbog incidenta u Mostaru traži ostavke nadležnih

“Molimo gospodina Dragana Krtalića, direktora JP Parkovi, i sve odgovorne za ovakvo stanje u Gradu Mostaru da podnesu ostavke na svoja mjesta i odu u davno zasluženu mirovinu”, navodi Gradski odbor Mladeži HDZ-a BiH Mostar u očitovanju o incidentu koji se u petak dogodio u Mostaru.

Podsjetimo, tijekom radova u petak proliveno je motorno ulje na većim površinama skupocjenoga granitnoga kamena ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača, postavljena tijekom obnove Trga hrvatskih velikana, koja je započela u proljeće ove godine i još uvijek traje.

“Dok se neki spomenici i spomen-obilježja u Gradu naglo uređuju i pokazuju ono što se do sada smatralo nemogućim, suradnju dvaju komunalnih poduzeća u Gradu, drugi se u isto vrijeme uništavaju”, ističe se u očitovanju.

“Djelatnici JP Parkovi strojevima i uljem uništili su tek uređeni spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača. Slučajnosti radi, baš uoči 26.obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i sjećanja na žrtve Vukovara”, ističe se u očitovanju.

Povodom ovih obljetnica u subotu će se održati svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule branitelje, upravo na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru.

“Grad koji je slovio za najljepši grad grca u smeću. Spomenici, parkovi kao i zelene površine zapuštene su i uništene. Zar nije dosta?”, pitaju se u očitovanju GO Mladeži HDZ-a BiH Mostar, koje potpisuje predsjednik Marko Zovko.

“Ovim putem molimo gospodina Dragana Krtalića, direktora JP Parkovi i sve odgovorne za ovakvo stanje u Gradu Mostaru da podnesu ostavke na svoja mjesta i odu u davno zasluženu mirovinu. Bit ćemo vam zahvalni!”, zaključuje se u očitovanju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.