Traže se kamioni iz Rojsove tvrtke za naplatu duga

Stečajni upravitelj građevinske tvrtke Markuševac gradnje, čiji je osnivač umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, predao je izvješće u kojem se navodi da država kao vjerovnik od te tvrtke ukupno potražuje oko 1,2 milijuna kuna.

Također, naveo je i da je jedina imovina od koje se država može naplatiti dva Mercedesova kamiona za prijevoz rasutih tereta za koje se ”ne zna gdje se nalaze i kod koga su u posjedu”.

Stečajni upravitelj navodi kako će u idućem razdoblju zatražiti angažiranje MUP-a u pronalasku kamiona Rojsove tvrtke te ”ustrajati u zahtjevima prema bivšem zakonskom zastupniku za dostavu podataka o vozilima – gdje se nalaze i u čijem su posjedu”.

Navodi se i da je od bivšeg direktora Mladena Pešorde već zatražio te podatke, ali ih u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka nije dobio. Izvješće je uslijedilo nakon što su lani u studenome bile utvrđene tražbine vjerovnika Markuševac gradnje u ukupnom iznosu od 1,3 milijuna kuna među kojima su najveće one od Ministarstva financija – porezne uprave od 799.983 kune te Ministarstva državne imovine od nešto više od 400.000 kuna.

Stečajni postupak nad Markuševac gradnjom otvoren je prošle godine u srpnju, a uslijedio je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodilo se i da ta tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i otvorene račune i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Markuševac gradnja osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navodi se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te, između ostaloga, promidžba, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično.

(Hina)


19 komentara

  • Sve je islo preko sadasnjeg gazde lagera….sada on tajkun posten a radnici koji nisu placeni lopovi…e radi toga i takvoga treba bjezat od ovih gazda lopova

    • Rojs i ovakvi ”jamljaci” su ti tipican primjer ercegovackih krkanoida koji su se preko noci otimacinom obogatili, a u Zagrebu i tebe i mene i sve ostale Hrvate iz Hercegovine predstavljali u ”najljepsem” svjetlu. I normalno, i dan danas ima jednakih krkanoida ovdje koji ga podrzavaju, pravdaju i dive mu se, jer eto, na svoj seljacki nacin je bio ”smijesan”.

  • Koliko godina će još ova glava biti personifikacija Hrvata Hercegovine u Zagrebu i RH, 10, 20, 30 godina, ili je već stvorena takva predodžba koju nitko više ne može neutralizirati? Naš, hrvatski, hercegovački, hercegbosanski, moralni autoritet za poštenje. Jedinica mjere za poštenje je “jedan Rojs”, jedinica mjere za moralnost je “jedan Njonjo”, jedinica mjere za hrvatstvo(naravno ono političko hrvatstvo) je “jedan HDZ”, …

  • A stase izrugujete sa jadnim narodom,.ili djubrad uopce nespominjite ili to sve u deseto koljeno pozatvarajte dozivotno.,akosi bio ko fol branitelj nisi pajdo triba bit lopov i toliko bezobrazan.

  • Da nije u Mokrom u onoga grandova..onaj je vozio njegove bagere i kamione od Kosova do Polugrine..ali kasno Marko na Kosovo stiže ovaj put nije poštapalica.Grandov ili popio ili unišzio ili prodao.Bože sačuvaj to sve treba na debelu robiju.

  • Po čemu su to njegovi kamioni, di ih je to on zaradio i kako i komu ih je platio ako su njegovi ? Neka to istraži to jest naredi istragu lijeni trut Vaso Mili Brkati umjesto da se kurči hvali na račun ničega i priča šuplje priče i parole bez pokrića !!

  • Što je Gabela Star seljačino zatucana tebi su moralni uzori hdz kisele licemjerne pokvarene mafijaške smrdljive njuške !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.