Tragikomična situacija na bh. terenima: “Dao bih ti žuti da mogu” – Jabuka.tv

Tragikomična situacija na bh. terenima: “Dao bih ti žuti da mogu”

Gledatelji utakmice u Velikoj Kladuši između Krajišnika i Busovače imali su priliku vidjeti prilično nesvakidašnju situaciju čiji je glavni akter sudac.

Krajišnik je opravdao ulogu favorita i bez većih problema slavio s uvjerljivih 5:2, što im je bila šesta pobjeda u 2. ligi Federacije BiH (Zapad), ali na kraju se više od same utakmice priča o sucu Muameru Kuriću. I to jer je – zaboravio kartone.

U 52. minuti Kurić je želio uputiti javnu opomenu domaćem igraču Begiću, no kako su objavili na službenoj stranici Krajišnika, primio se za džep shvatio je da ih nema kod sebe. Tada mu je u pomoć priskočio delegat uz čiju suglasnost otišao do svlačionice udaljene sedamdesetak metara kako bi ih tamo pronašao.

Nije Kurić jedini kojem se ovo dešavalo, u prošlosti je kartone znao zaboraviti i veliki Mark Clattenburg, ali njegovi pomoćnici su, za razliku od arbitra rođenog u Jajcu, imali kod sebe zamjenske, prenosi Sportsport.ba.

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ NA UTAKMICI U VELIKOJ KLADUŠI:SUDIJA ZABORAVIO KARTONE U SVLAČIONICINesvakidašnji događaj desio se na nedjeljnoj utakmici 20. kola Druge lige F BiH grupa "Zapad" u Velikoj Kladuši igranoj između "Krajišnika" i "Busovače" koju je sudio Kurić Muamer iz Jajca sa pomoćnicima Tomić Antoniom iz Kreševa i Serdarević Alenom iz Viteza. Naime, glavni sudac Kurić je u 52. minuti htio pokazati žuti karton domaćem igraču broj 13 Begiću i kad se uhvatio za džep shvatio je da nema kartona. Otrčao je do delegata, rekao u čemu je problem a zatim napustio teren za igru i otišao do sudijske svlačionice udaljene sedamdesetak metara kako bi tamo našao kartone. Zanimljivo da niti jedan od sudaca asistenata nije imao kartone sa sobom. Ovaj prekid trajao je nešto manje od dvije minute. Inače, u utakmici bez sudijske nadoknade naši igrači pobijedili su rezultatom 5:2.

Posted by Nogometni klub "Krajišnik" Velika Kladuša on Tuesday, 30 April 2019

Dok Kurić nije našao kartone prekid je u Velikoj Kladuši trajao nešto manje od dvije minute.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.