Tople preporuke: Neki od najboljih gangsterskih filmova – Jabuka.tv

Tople preporuke: Neki od najboljih gangsterskih filmova

Dobrih filmova nikad dosta…

Zato vam portal Jabuka.tv donosi još jedan popis filmova koje trebate pogledati.

Ovaj put se radi o gangsterskim filmovima koji ostavljaju bez daha.

Neke od ispod priloženih filmova možda ste već gledali, a one koje niste, stavite na vrh popisa filmova koje ste namjeravate gledati…

The Departed – Pokojni

Dok se policija bori za kontrolu nad područjem kojim vlada moćna irska mafija, nadređeni razmatraju mogućnost infiltriranja u mafijaške redove – ili će obruč koji nastoje stisnuti oko mafije posve olabaviti. Billy Costigan mlad je policajac koji nastoji steći ugled među snagama reda.

Collin Sullivan zločinac je koji se uspješno ubacio među policiju s jednom jedinom namjerom – da svaki njihov pokret dojavi svom nemilosrdnu vođi, Franku Costellu. Kada Costigan dobije zadatak da prokrči put do Costellova brižno čuvana najužeg kruga, Sullivan mora naći doušnika prije negoli stvari izmaknu kontroli.

 

Legend (Legenda)

Film prati Ronalda i Reginalda Kraya, dva engleska gangstera koji su terorizirali London pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća postavši legende.

Nevjerojatnom glumačkom preobrazbom Tom Hardy portretira oba brata i u tome majstorski uspijeva. Legenda je pravi, klasični gangsterski film sa stilom, koji će otkriti tajnu povijest zločina obitelji Kray.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške)

Radi se o polusvijetu mutnih tipova iz londonskog East Enda, posebno četvorici tamošnjih mladića predvođenim pokerašem Eddyjem. On se, financijski potpomognut svojim prijateljima Tomom, Soapom i Baconom, uključi u skupu partiju karata s Hatchetom Harryjem, lokalnim kockarskim i pornografskim glavonjom.

Pošto taj vara punom parom, Eddy mu ostaje dužan podeblji svežanj novčanica i tu stupa na scenu Harryjev divovski utjerivač dugova Barry the Baptist – prava mrcina od čovjeka. On im objasni da će početi sjeckati prste ako u roku od tjedan dana prijatelji ne isplate lovu, ili ne predaju njegovom šefu novo vlasništvo -pub Eddyjevog oca.

The Godfather (Kum)

Po povratku iz Drugoga svjetskog rata, Michael Corleone ima dvije stvari na umu: želi se odmoriti od ratnih strahota i nipošto ne želi ući u obiteljski posao, što, naravno, nije po volji njegovom ocu, mafijaškom donu Vitu Corleoneu.

Don Vito je dobar i obziran prema onima koji ga poštuju, ali nasilan i nemilosrdan kada se nešto ispriječi blagostanju njegove obitelji. Smatrajući kako se stari kodeksi časti trebaju nastaviti poštovati i slijediti kao najbolje upute uspješnog poslovanja, don Vito se sukobljava s rivalima koji planiraju započeti unosan posao raspačavanja droge.

The Untouchables (Nedodirljivi)

U Chicagu tridesetih godina, u doba prohibicije, policija predvođena specijalnim agentom Elioom Nessom upada u skladište tražeći pošiljku whiskyja koja je stigla iz Kanade, no u kutijama nađu samo slamu. Ness počne surađivati s policajcem Maloneom i s Oscarom Wallaceom koji radi za FBI te s Georgeom Stoneom.

Ovaj put policija izvede uspješnu akciju razotkrivši jedno od Al Caponeovih skladišta. Ubrzo njih četvorica odlaze na kanadsku granicu gdje presretnu kamione što prevoze alkohol, a pronađu i evidenciju o plaćanju mita policiji i sucima. Zbog nedostatka svjedoka sud je odbacio tužbu koja je podignuta protiv Ala Caponea…

Sudske drame: 5 sjajnih pravnih filmova

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.