Okončana istraga o smrti osmero mladih iz Posušja – Jabuka.tv

Okončana istraga o smrti osmero mladih iz Posušja

Istraga smrti osmero mladih iz Posušja, koji su u novogodišnjoj noći stradali od trovanja ugljičnim monoksidom u vikendici na Tribistovu, okončana je.

Utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju, odnosno da nema kaznene odgovornosti bilo koga u ovom slučaju, potvrdio je za Faktor županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Borislav Čuljak.

Kako je kazao tužitelj, radilo se o spletu nesretnih okolnosti, kao i nedostatku znanja o potencijalnoj opasnosti.

Još sredinom siječnja županijski tužitelj Josip Aničić potvrdio je za portal Jabuka.tv da je analizom krvi kod svih osam osoba utvrđeno da je došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

Tužiteljstvo je obavilo i ostala potrebna vještačenja, te je utvrđeno da je izvor smrtonosnog plina, koji se sasvim opravdano naziva i “tihi ubojica” jer nema nikakvog mirisa, agregat za proizvodnju električne energije, koji je jedan od stradalih mladića donio i postavio u vikendici.

Agregat se nalazio u ostavi, na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren na ”kipu” jer je kroz njega bio provučen kabel preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja i najvjerojatnije je tuda došlo do ulaska smrtonosnog plina, piše Faktor.

U nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći u Posušju, živote su izgubili Marija Pavković, Mia Soldo, Žana Pavković, Stipe Romić, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević i Stipe Pavković.

Nezapamćena tuga u Rakitnu: Tisuće ljudi ispratilo šest mladih na vječni počinak

(www.jabuka.tv)