Topić i Gavran idućeg utorak u Europskom parlamentu o BiH

Počasni predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Međunarodne Paneuropske unije mons. prof. dr. Franjo Topić i predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine Vanja Gavran idućeg utorak, 24.11. bit će uvodničari na redovnom okruglom stolu Paneuropske skupine euro-parlamentaraca u Europskom parlamentu u Strassbourgu.

Povodom 20 godina od Daytonskog mirovnog sporazuma europskim parlamentarcima Topić i Gavran održat će izlaganje na temu “Izazovi multikulturalnosti u Jugoistočnoj Europi – Budućnost Bosne i Hercegovine kao zemlje bogatstva različitosti.

“Ovo je za našu organizaciju, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, posebno za sektor civilnog društva, veliko priznanje. Europski parlament je srce Europske unije i imati priliku govoriti zastupnicima Europskog parlamenta, koji itekako mogu utjecati i na procese u našoj zemlji, svakako je jedan od najvećih uspjeha Paneuropske unije Bosne i Hercegovine u 20 godina svoga intenzivnog rada. Mi svojim radom u promicanju proeuropskih ideja u Bosni i Hercegovini doprinosimo razvoju i civilnog drušvtva i pokazujemo da s našim potencijalom želimo biti partneri našim vlastima, jer nam je zajednički cilj što skorije priključenje Bosne i Hercegovine velikoj europskoj obitelji, ali i NATO-u.”, kazao je Gavran u povodu najavljenog posjeta Europskom parlamentu, dodajući kako u idućem razdoblju očekuje bolju suradnju bh. vlasti s Paneuropskom unijom.

Paneuropska skupina u Europskom parlamentu, koja djeluje u okviru Europske pučke stranke i koja broji oko 60 zastupnika, svakog posljednjeg utorka u mjesecu tijekom plenarnog zasjedanja Europskog parlamenta u Strassbourgu održava svoje susrete na kojima se govori o mnogim važnim temama, kako za Europu tako i za cijeli svijet.

Iz Paneuropske unije Bosne i Hercegovine već najavljuju svoju redovnu godišnju konferenciju za iduću godinu. Konferencija će, nakon ovogodišnje koja je održana u Mostaru, biti organizirana u Sarajevu od 27. do 29. 5. 2016.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.