Gornja Maoča: Obavještajci nadziru aktivnosti simpatizera Islamske države

Srpska obavještajna služba održava intenzivne kontakte sa srodnim službama u BiH i RS u cilju nadziranja aktivnosti simpatizera Islamske države (ID) u okolini sela Gornja Maoča, javlja Guardian.

“Postoji mogućnost prolaska terorista ovom rutom prema Beču i dalje. Mi znamo da je ruta kojom je terorista prošao prema Parizu kako bi izveo napad išla preko Makedonije, Srbije i Hrvatske”, rekao je neimenovani izvor bliski srpskoj sigurnosnoj službi.

Srpska policija je uhitila čovjeka sa sirijskom putovnicom u kojem su bili isti podaci kao i na putovnici koja je nađena u blizini tijela jednog od bombaša samoubojica u Parizu, rekli su policijski izvori Guardianu.

U putovnici su navedeni isto ime i detalji, ali je drugačija fotografija od one na pronađenoj putovnici pored teroriste.

Srpski dužnosnici misle da su obe putovnice lažne i dodaju da surađuju sa francuskim istražiteljima kako bi se ustanovila validnost dokumenta. Francuska policija je našla putovnicu na ime Ahmad Al-Mohamad.

Sedmog listopada se taj čovjek registrirao na grčkom otoku Leros prije nego što je otputovao za Srbiju i Hrvatsku, na putu prema Francuskoj. Drugi čovjek, koristeći drugu putovnicu sa istim detaljima, otkriven je u izbjegličkom centru u Preševu.

Francuske vlasti nisu potvrdile jesu li otisci prstiju čovjeka koji se registrirao na Lerosu odgovaraju otiscima prstiju bombaša samoubojice.

Nakon što se registrirao u Grčkoj, Al Mohamad je prešao u Makedoniju, potom u Srbiju i Hrvatsku. U Hrvatskoj se zadržao 6 sati, odakle je upućen prema Mađarskoj i Austriji, prenose Nezavisne.

(Nezavisne novine)


3 komentara

  • Nema nadziranja ,hapsi bradate radikalne spodobe koje ne priznaju i ne poštuju zakon BiH-ne.Ovdje se po šerijatskim običajima nije nikad živilo i neće.Zulum je davno iza nas.Samo svi narodi jednakopravni ili ništa od Države koju zamišljaju u potaji i neki bošnjački politićari i dio Islamske zajednice.Nadam se da su ovi normalni bošnjaci daleko brojniji i da će ostati na svojoj vjeri koju gaje godinama na ovim prostorima.Samo mir i suživot,tolerancija i uvažavanje drugih može donjeti bolje dane za našu djecu i omladinu u BiH-ni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.