Tomislavgrad: Predstavljen program “Zdrave zajednice u BiH”

Projekt ”Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini” predstavljen je u srijedu u Tomislavgradu.

Riječ je o zajedničkom projektu Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji financira Vlada Švicarske.

Tijekom konferencije predstavljen je program spomenutog projekta, kojeg implementira Institut za populaciju i razvoj, kao i uloga jedinica lokalne samouprave, zajedno s ustanovama zdravstvene zaštite i svim ostalim sudionicima, u prevenciji i očuvanju zdravlja lokalnog stanovništva.

Na konferenciji je Općina Tomislavgrad predstavljena kao pozitivan primjer u kontinuiranom radu na podizanju kvalitete zdravstvene zaštite te je cilj, kroz ovaj program, a na dobrobit njihovih građana, isto nastaviti.

Načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić je istaknuo kako Općina Tomislavgrad jako puno polaže u zdravstvenu oblast, hitnu pomoć, mobilne timove, te da brinu o zdravlju naše djece.

Drago nam jer smo dio programa Zdrave zajednice koji će unaprijediti zdravlje naših građana. Podržavamo zdrave stilove života i ponosni smo na naše šetnice, vodimo računa o LED rasvjeti, ulažemo u dječja igrališta i sve ono što može unaprijediti zdravlje našeg stanovništva, kazao je Buntić.

O samom projektu govorio je i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kazavši kako će veliki broj građana dostići zdravstvenu informiranosti i povećati svoje sudjelovanje u zagovaranju i aktivnostima na promociji zdravlja i prevenciji bolesti u lokalnim zajednicama.

Osiguravanje kvalitetne, dostupne javne zdravstvene zaštite za sve, uključujući marginalizirane grupe, jedan je od ključnih reformskih prioriteta Bosne i Hercegovine.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.