Tomislavgrad: Mladiću jednomjesečni pritvor zbog pogibije dviju osoba

Mladiću I.M. određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je skrivio prometnu nesreću u kojoj su 12. ožujka u 3:00 sata u mjestu Sarajlije kod Tomislavgrada poginule dvije osobe.

Odlučujući o prijedlogu Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije, sudac za prijašnji postupak Županijskog suda u Livnu Nedim Begić je u ponedjeljak, 14. ožujka 2022. godine, donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužiteljstva te je prema osumnjičeniku I.M. (22) iz Sarajlija određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 12. travnja 2022. godine ili do nove odluke Suda, objavljeno je na službenoj stranici Tužiteljstva HBŽ-a.

I.M. je osumnjičen za kazneno djelo Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336 stavak 2, a u vezi s Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz članka 333 stavak 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U prometnoj nesreći živote su izgubili M.T. rođen 1992. godine u Tomislavgradu i J.S. rođena 2002. godine u Tomislavgradu. Njezina vršnjakinja A.D. zadobila je teže tjelesne ozljede. Uhićeni vozač I.M. lakše je ozlijeđen.

MUP HBŽ-a objavio je ranije da je I.M. rođen 1999. godine sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući vozilom Mercedes-Benz dok su se u Golfu 2 nalazili M.T., J.S. i A.D.

Osumnjičenom I.M., kako navodi Dnevni avaz, utvrđena je koncentracija alkohola u krvi od 1,85 g/kg.

Dolaskom na raskrižje, na kojem se nalazi znak STOP, I.M. se, naime nije zaustavio kako bi propustio drugo vozilo, automobil Golf koje se kretalo iz smjera Mokronoge prema Oplečanima, a kojim je upravljala J.S. (20) i u kojem su se nalazili M.T. (30) i A.D. (20), navodi Avaz.

Podsjećamo, zbog tragične smrti dvoje mladih, u ponedjeljak, 14. ožujka, Dan je žalosti u Tomislavgradu.

U teškoj prometnoj nesreći u Tomislavgradu dvije osobe smrtno stradale

(www.jabuka.tv)