Plenković: Na letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je na bespilotnoj letjelici koja je pala u Zagrebu bio eksploziv, neka vrsta bombe, a da se daljnjom istragom želi utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj te je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri.

Predsjednik Vlade i HDZ-a je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a novinarima rekao kako je točno ono što je kazao ministar obrane Mario Banožić.

Na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja, rekao je premijer.

Danas smo održali sastanak sa svim nadležnim tijelima koja zajednički provode izvide i istragu o tome što se dogodilo. Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informirali javnost želim reći – da, točno je ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja.

Premijer je istaknuo kako je sve što smo čuli u eteru, koji su brojni stručnjaci do sada objavljivali krivo.

Ono što je točno jest da je na njoj bilo eksploziva. Ono što je dobro, da se nije dogodila nikakva teža posljedica, da nije bilo žrtava, naglasio je.

Daljnjom istragom želi se utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj.

Možemo konstatirati da temeljem daljnjeg tijeka istrage želimo utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj. Je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri? To su pitanja na koja nemamo odgovor, a tražimo ih zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čijeg teritorija je ova letjelica prošla, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković, javila je Hina.

Izvor iz MORH-a: Bomba iz letjelice eksplodirala ispod zemlje i bila teška do 120 kg

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.