Tomislav Perko čiji su roditelji iz Širokog Brijega želi postati direktor u New Yorku

“Roditelji su me uvijek pitali kad ću naći ‘pravi posao’, i evo – trudim se udovoljiti njihovim željama”, kaže Tomislav Perko (32), koji je snimio zanimljiv video kojim se prijavljuje na mjesto Direktora predstavništva Turističke zajednice Hrvatske sa sjedištem u New Yorku. Perko je diplomirani ekonomist na smjeru turizam.

Snimku je podijelio na svom Facebook profilu.

“Znam da su jako male šanse da ću dobiti ovaj posao jer mi svi oko mene govore ‘nemoj se prijaviti, oni već imaju nekog za taj posao’. Međutim, ja sam optimist. Jedini način da ga dobijem je taj da se prijavim”, kaže Perko na početku videa.

Mlad je, ambiciozan i, kao što i sam dokazuje, proaktivan. Zadnjih osam godina putuje, vidio je gotovo cijeli svijet, i svoje doživljaje objavljuje na društvenim mrežama, a objavio je i dvije knjige. Odlično govori engleski i španjolski jezik.

Prijave za natječaj završene su 31. kolovoza, a uskoro ćemo doznati je li Tomislav zadovoljio kriterije Hrvatske turističke zajednice. Uz mjesto u američkom uredu, raspisani su i natječaji za urede u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Beneluxu, Rusiji, Mađarskoj, Slovačkoj i dva u Njemačkoj, prenosi 100posto.hr.

Zanimljivo je da se od kandidata za uglednu turističku funkciju traži aktivno znanje samo jednog svjetskog jezika ili jezika zemlje u kojoj obnaša dužnost direktora. Također, poželjno je da ima položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, ali ako nema, opet nije problem. Odabrani kandidat ga može položiti u roku od jedne godine od dana stupanja na rad.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj: