Tomislav Kopač pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg, koji se održava u sklopu svečanosti obilježavanja obljetnica Bleiburg i križni put 1945., zaustavljanje tenkova u Pologu 1991. i smrti ministra Gojka Šuška 1998. pod nazivom ‘Svibanjska sjećanja 2013′ je prošlogodišnji pobjednik Tomislav Kopač iz Imotskog. 

maraton_3

U konkurenciji od 53 natjecatelja iz svih dijelova BiH i Hrvatske prvo mjesto i novi rekord mini – maratona ostvario je Tomislav Kopač iz Imotskog s vremenom od 33 minute i 24 sekunde. Kopač je za  35 sekundi popravio svoj rekord koji je postavio prošle godine. Pobjedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 500 KM i pobjednički pokal. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Brečić (34 minuta i 47 sekundi) također iz Imotskog kojem je pripala novčana nagrada u iznosu 300 KM i pokal, dok je treći na cilj stigao Tomislavgrađanin Karlo Sušilović s vremenom 36 minuta i 12 sekundi, a pripala mu je novčana nagrada u iznosu 200 KM i pokal.

maraton_4

maraton_2

Posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM dobilo je pet najbolje plasiranih Širokobriježana: Filip Lovrić, Marko Lovrić, Ivan Kvesić, Ante Kubiček i Toni Ćorić. Posebno priznanje i novčane nagrade dobilo je i pet najbolje plasiranih Širokobriježana školskog uzrasta: Renato Skoko, Ante Grbešić, Gabrijel Ćavar, Mario Lasić i Petar Logara. Posebno priznanje dodijeljeno je Vinku Kraljeviću za 10. jubilarno sudjelovanje na mini maratonu.

maraton_5
Nakon mini – maratona vijenac za sve poginule i stradale hrvatske domoljube položili su Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ministar branitelja ŽZH Mladen Begić i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Vijenac je položilo i izaslanstvo Oružanih snaga BiH predvođeno brigadirom Slavenom Lasićem.

maraton_1

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.