Večer hrvatskih skladatelja koncert Glazbene škole Široki Brijeg

Već peti put za redom, Glazbena škola ”Široki Brijeg” organizira koncert pod nazivom ”Večer hrvatskih skladatelja”, za kojeg i sa sigurnošću možemo reći, postao tradicija u obilježavanju ”Svibanjskih sjećanja” u našem gradu.

Program se sastojao od dva dijela, kojeg su u prvom dijelu činili djevojački zbor te učenici gitare i flaute koji su se na nedavno održanom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe vratili sa iznimnim uspjehom.

Naime, Glazbena škola ”Široki Brijeg” je na 16. Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe održanom u Goraždu bila uvjerljivo najbolja. Djevojački zbor sa 25 djevojaka, je u konkurenciji s brojnim mješovitim zborovima koji dolaze iz Sarajeva, Bihaća, Zenice, Novog Travnika i drugih mjesta osvojio visokih 99 bodova od ukupno 100, čime je u pravom smislu riječi pomeo konkurenciju, te pokazao kako se ova škola sa samo 160 učenika itekako može nositi sa školama iz velikih gradova, od kojih neke imaju i po 1000 učenika.

Gitaristi su se predstavili s tri kandidata u klasi prof. Luke Kraljevića u prvoj, drugoj i četvrtoj kategoriji s tim da je Filip Cigić u prvoj kategoriji osvojio drugu nagradu, Lucija Vasilj u drugoj kategoriji osvojila prvu nagradu, te Gabrijel Miličević u četvrtoj kategoriji osvojio drugu nagradu.

S flautom se natjecala Anđela Radoš iz klase prof. Mihaele Pavlovič, koja je u trečoj kategoriji osvojila pohvalu. Korepetitor zbora i flaute bila je prof. Nina Puzić. Natjecanje je održano u OGŠ ”Avdo Smailović”, a discipline su bile puhači,gitara, harmonika i zbor.

gl1

gl23

gl3

gl6

U drugom dijelu programa predstavljena su dijela istaknutih hrvatskih skladatelja poput Matza, Šlika, Kalinskog, Bjelinskog, Božičevića, te mnogih drugih, u izvedbi učenika osnovne i srednje glazbene škole te tamburaškog orkestra pri Glazbenoj školi Široki Brijeg.

Program su pripremili prof:
Dunja Bilinovac
Katja Krolo Šarac
Katarina Petković
Snježana Rezić
Željka Naletilić
Luka Kraljević
Mihaela Pavlović
Davor Markota

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.