Tomašević i službeno preuzeo dužnost gradonačelnika u Zagrebu

Primopredaja vlasti između novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i obnašateljice dužnosti gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević počela je malo iza osam sati u zagrebačkoj Gradskoj upravi gdje su zaposlenici Tomaševića dočekali spontanim pljeskom.

Tomašević je u zgradu Gradske uprave, zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, došao tri minute poslije 8 sati, a na pitanje novinara zašto je kasnio, objasnio da je ženi pozlilo na tramvajskoj stanici pa su joj pomogli i čekali dok ne dođe Hitna pomoć.

Ženi je pozlilo na tramvajskoj stanici kod Cibone. Ne bi trebala biti praksa (da kasnim), nije da svaki dan naletite na nekoga kome treba pomoć, kazao je Tomašević te se ispričao na kašnjenju.

Očekuje se da će sastanak primopredaje vlasti s Pavičić Vukičević, pročelnicom Gradskog ureda za financije Danielom Juroš Pečnik te Andreom Šulentić, pročelnicom Stručne službe gradonačelnika, trajati sat vremena.

Pavičić Vukičević trebala bi Tomaševiću predati izvješće u kojem bi trebao dobiti informacije o preuzetim i nepodmirenim obvezama Grada Zagreba te planiranim i nedovršenim aktivnostima i projektima.

Prva je to primopredaja vlasti u Zagrebu nakon dva desetljeća vladavine Milana Bandića. Novog gradonačelnika po dolasku u Gradsku upravu 30-ak zaposlenika spontano je dočekalo i pozdravilo ga pljeskom.

(Hina/Foto: Patrik Maček/Pixsell)


11 komentara

   • Za 13:37 – da, mladog i obrazovanog, a uzor mu Tito. Onaj kome je Rada Borić u timu je daleko od toga da je pametan.

    Mene to više podsjeća na ulazak partizana u Zagreb, čini mi se 08.05.1945. Stigli “osloboditelji” – isto je svibanj, isto je petokraka na čelu, samo je 2021.

    • Eto ti si pametna!Koga briga šta ti misliš,njega su birali građani Zg.Trčite u Crkvu a lažete,kradete,varate i mrzite…pa po tome su bolji komunisti…primitivizam ne priznaje feminizam…ma ne priznaje ništa što nije zaostalo.

     • Komunisti su još gori od ovih. komunisti mrze i jedu se za večeru. Na riječ Hrvat imaju iritacije. Jer je Hrvat nešto normalno. Što bi učinilo dobra za svijet kakav žele svi normalni ljudi. Što se tiče feminizma to je isto dodijavanje. Isto kao borba protiv fašizma, a nigdje fašizma. Branko svoju Maru poštuje ko Boga, a Boris svojoj hebe mater kada nitko ne vidi doma. Vani su ljubazni, a iza zavjesa je sodoma i gomora. Kurvetine dovode. Blud i razdor. skandal u susjedstvu. bol i toksizam. Pristojni su samo radi ciljeva, jer su manipulanti. I sve je gluma. Žena je prihvaćena u društvu jer je 21 vijek i ovo je Europa. Hrvati su uzeli Krista u 7 vijeku ali su oni koji govore drugačije nazadni i zaostali.

  • Da i ništa ne napravi, barem nije bahat,nadmen i arogantan kao njegov prethodnik.Došao na primopredaju s tramvajem,skroman i kulturan čovjek,osvježenje za grad Zg.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.