Todorić se bacio na skupljanje jamčevine, uzda se u prijatelje

Sud u Londonu nije, a niti će objaviti na čiji račun je vratio 100.000 funti koje je Ivica Todorić u Britaniji dao za jamstvo da neće bježati.

Nakon što su ga izručili Hrvatskoj, gdje je završio u Remetincu, taj novac opet je bio na raspolaganju Gazdi. Pa su njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković ponudili 118.000 funti, što odgovara iznosu od milijun kuna. Sud je to odbio, ali kako doznaju 24sata.hr, iznos ponuđene jamčevine znatno će se povećati.

Sutra (ponedjeljak) bi odvjetnici trebali podnijeti žalbu na pritvor, a uz nju će opet tražiti i da se Todorić brani sa slobode, a da se opasnost od bijega pokrije jamčevinom, koja će sigurno biti višestruko veća od prvotno ponuđenih milijun kuna. Osim uplatom novca, njegovi prijatelji mogu dati u zalog svoje nekretnine, ali to je dulji postupak jer moraju proći postupak provjere vrijednosti.

U svakom slučaju, tijekom vikenda intenzivno se radilo na sakupljanju novca za pritvorenog Ivicu kako bi što prije izašao na slobodu. On će u srijedu iznijeti svoju obranu o svim optužbama.

Potpuna je nepoznanica i kako je Todorić financirao godinu dana boravka u Londonu jer su mu svi službeni računi blokirani. Plaćao je skupe odvjetničke timove, živio u elitnim četvrtima jednog od najskupljih gradova na svijetu. Ili ima zaista dobre prijatelje i pomažu mu sinovi ili je ipak ostavio novac na nekom skrivenom računu.

U svakom slučaju, jamčevina se određuje i prema sposobnosti okrivljenika, a ranije i o težini djela.

Reno Sinovčić je dosad rekorder. Izašao je iz pritvora za 20 milijuna kuna, a šteta za koju se tereti bila je 130 milijuna. Todorića terete za štetu od 1,4 milijarde. Ali šteta za koju ga terete nije presudna za prihvaćanje jamčevine.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Neka posudi od svojih partnera srba, sinovih prijatelja koji su usli na Hrvatsko trziste preko tkz.Meksicke(pod klinkom) KARIZMA ,ta firma kupuje sve turisticke objekte iz perioda SFRJ.Sad neka od KARIZME posudi lovu.Treba mu dozivotna robija samo sto je uspio uvuci srpski kapital u HR preko sinovih prijatelja(sin je zet srpski).Citavu drzavu koju smo stvarali ,cekali on je podredio sebi i za profit.
    U mjestu Zivogosce Blato okupirao je citav prostor bivseg kampa gdje je instalirau u upravu Hotela Zivigosce srbe i odredene idiote iz Imotske krajine.Sve frajer svojata i tudu zemlju koristi za svoj interes.U poslovne vode uveo je Mostarca Z.D. koji je samo satalit Ivice Todorica.USKOK I DORH ne rade nista niti istrazitelji prikupljaju podatke ciji i otkud kapital dolazi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.