“Tko želi okusiti, mora slušati”: Jägermeister predstavio novi projekt Taste Remastered

Jeste li znali da na vaše okusne pupoljke u ustima, uz njuh, u velikoj mjeri djeluju i ostala osjetila poput sluha, vida pa čak i opipa? Zahvaljujući Jägermeisteru, sada ćete saznati!

Vodeći se krilaticom “Tko želi okusiti, mora slušati”, najprodavaniji premium biljni liker iz Wolfenbüttela u Njemačkoj predstavio je Taste Remastered.

Privilegiju biti dijelom odabrane, eksperimentalne skupine Jägermeistera ovoga puta dobili su ljudi iz medija i javnosti (novinari, influenceri, glazbenici…).

Eksperiment je održan u subotu u Hotelu Colors Inn u Sarajevu, a kada je predavač dr. Felipe Reinoso-Carvalho kazao o čemu se radi, na licima nekolicine prisutnih mogla se očitati nelagoda. No, ona je ubrzo prešla u oduševljenje.

Felipe Reinoso-Carvalho je koristio svoje bogato iskustvo kao dizajner zvuka kako bi pojačao osnovne okuse Jägermeistera

Kušanje Jägermeistera

Jägermeister je žestoko piće jedinstvene recepture koje sadrži kombinaciju 56 različitih biljaka, začina, korijena i voća zbog čega je nemoguće odrediti samo jedan njegov okus.

U ovom eksperimentu ispitanici su dobili četiri čaše Jägermeistera. U svakoj čaši bila je ista količina ovoga napitka, a svrha eksperimenta bila je da ispitanici, ovisno o glazbi koja svira u pozadini, raspoznaju različite okuse.

Ista čaša Jägermeistera – svaki gutljaj, ovisno o glazbi u pozadini, ima različit okus

U procesu razvitka Taste Remastered projekta, Jägermeister i dr. Felipe Reinoso-Carvalho razvili su četiri audiouzorka, od kojih svaki pojačava određenu nijansu u već slojevitom profilu biljnog likera:

  • Slatko
  • Začinjeno/Zemljasto
  • Gorko
  • Voćni/Citrus.

Zapanjujući rezultat:

Većina ispitanika složno su potvrdili da su osjetili razliku u okusu pri svakoj novoj glazbenoj podlozi. Takvo im je otkriće, zahvaljujući Jagermeisteru, otvorilo potpuno novu dimenziju percepcije okusa kakvu do tog trenutka nisu znali da posjeduju.

Taste Remastered ispitanicima je pokazao koliko je zapravo prisutno mnoštvo kvalitete i okusa u Jägermeisteru

Osnova ovoga uzbudljivog projekta je činjenica da mozak obrađuje informacije o svim našim čulima u kombinaciji. Dakle, informacija koja dolazi od jednog čula (u ovom slučaju što čujemo), utječe na percepciju drugih čula (u ovom slučaju način na koji percipiramo okus Jägermeistera), kazao je Felipe, znanstvenik s doktoratom iz psihologije i inžinjerstva.

I sami se možete okušati u ovom eksperimentu, a više informacija o Taste Remastered projektu možete pronaći na službenoj stranici Jägermeistera.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.