Tko se boji Bitcoina?

Prema najnovijim izvorima i razmišljanjima od raznih analitičara i financijskih stručnjaka čini se da su to banke. Razni analitičari navode kako Bitcoin može uništiti globalni financijski sustav te da bi taj elektronički sustav plaćanja mogao stvoriti „ukupan poremećaj“ u financijskom svijetu.

Isti taj financijski svijet mogao bi ubrzo postati suvišan, navode izvori iz jedne od najvećih svjetskih banaka. Naime, tehnologija se temelji na cryptocurrency, na blockchainu, koji omogućuje ljudima da plate i dobiju bitcoin potpuno sigurno.

U časopisu Quintessence, Johann Palychata, istraživački analitičar u jednoj velikoj banci, ističe kako je bitcoin poput izuma parnog stroja. Bitcoin se još zove “Internet of money” te predstavlja prijetnju za financijski svijet.

U ovom trenutku za veliki i složeni bankarski sustav potrebno je mnogo napora i ulaganja kako bi se osigurao siguran prijenos novaca, a treba spomenuti i trgovanje vrijednosnim papirima. No, ako se blockchain tehnologija uključi u sve to i integrira u sustav to bi značilo uništenje sustava kakvog trenutno poznajemo.

Distribuirani blockchain sustav omogućuje svim sudionicima na tržištu izravan pristup i to je ono čega se, Johann Palychata pribojava. Tko zna kakva je budućnost bitcoina, no banke ga se pribojavaju.

S pravim ili ne… možda treba sačekati još neko vrijeme da se vidi kako će se cijela ova priča sa bitcoinom razvijati pa ćemo moći dati precizniji odgovor.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Bitcoin je malo dijete šta će napraviti s-coin,poharati će cijeli svijet htijeli ili nehtijeli to je budučnost kao i pred dvadeset godina kada vam je netko rekao da budete plačali plastikom rekli su mu da nezna šta prića, a danas? SVATKO IMA BAREM DVE KARTICE za plačanje,sve je manje živog keša.
    Htjeli ili ne ali crypto valute su budučnost zbog brzine transakcija i jednostavnijeg plačanja.
    http://goo.gl/GBwKbT

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.