Google Maps pamti gdje ste bili

Nije tajna da Google zna gotovo sve o vama, a sada se time ponosno hvali pokazujući nam da zna sva mjesta koja smo posjetili.

Googleov kompletan poslovni model temelji se na prikupljanju podataka o korisnicima njegovih usluga. Ako niste bili sigurni koliko takvih podataka Google zapravo prikuplja, tvrtka će se pobrinuti da saznate.

Internetski je div obnovio svoj servis Google Maps te korisnicima ponudio novu mogućnost – Timeline – s kojom će moći pregledati sve lokacije koje su posjetili od trenutka kad su Googleu dali dopuštenje da ih pamti. Valja napomenuti da je pregledavanje posjećenih lokacija bilo dostupno i ranije, kroz povijest na Google Mapsu, no sada ćemo do njih dolaziti lakše i jednostavnije.

Ova mogućnost stiže s novom verzijom aplikacije koja se postepeno pojavljuje na Androidu i Webu, a uskoro bi trebala stići i na iOS. Dok će mnogi namršteno zaključiti da se radi o lošoj novosti jer ne žele znati koliko su puta posjetili obližnji KFC, drugi će ovu promjenu zasigurno prihvatiti kao što prihvaćaju mnoge promjene koje na ovaj ili onaj način zadiru u njihovu privatnost.

(www.bug.hr)

Komentiraj: