Tko plati kaznu u roku od 8 dana, pola mu se prašta – Jabuka.tv

Tko plati kaznu u roku od 8 dana, pola mu se prašta

Policija

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je bez rasprave usvojio Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, kojim se daje mogućnost plaćanja polovice novčane kazne od izrečene prekršajnim nalogom.

Prema dopunama Zakona, ako osoba u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga plati kaznu, oslobađa se plaćanja preostalog iznosa kazne u visini od 50 posto.

Istovremeno, dopunama zakona omogućava se da Uprava za neizravno oporezivanje vrši prinudnu naplatu novčanih kazni izrečenih ne samo prekršajnim nalozima ovlaštenih osoba u ovoj upravi već i rješenjima sudova koji su posljedica prekršajnih naloga Uprave za neizravno oporezivanje.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • one koje donose zakone jer prvo ne rade dovoljno.dok radnici moraju puno više raditi da bi zaradilo minimalan. Onda možete početi kažnjavati sve one u prometu bilo da su policija ili civili.pa onda kažnjavaj.sve ostale.i bit će plaća penzija invalidnina a punit će se budžet a manje ce raditi mrtvare……

  • A onaj tko da za pivo i janjetinu policiji ne plaća ništa i neće doći do prekršajne i kaznene prijave. Tko ima jaku vezu u politici njega policija ne smije ni zaustaviti.Možda je ovo naj-isplativije.Možda ovaj zakon primjene i sa porezom i PDV-om.Dragi moji sugrađani još nam se vozaju auta na njemačkim tablama,colkama i slično,znači neregistrovana,policija ih i nesmije ili neće da zaustavi i isključi iz prometa. ko da je 1993 god. o čemu pričamo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.