Tko ima najviše benzinskih crpki u Federaciji BiH?

U Federaciji BiH su registrirane 623 benzinske crpke, koje su uključene u sustav nadzora i kontrole prometa naftnih derivata, podaci su Federalnog ministarstva trgovine, izvještava Indikator.ba.

Najviše benzinskih crpki ima Energopetrol 57, a raspoređene su širom Federacije BiH.  Holdina, firma-kćerka hrvatske INA-e, ima 39 benzinskih stanica.

Među ostalim većim igračima izdvajaju se Hifa Petrol Tešanj i TI Oil Bila koji imaju po 29 benzinskih crpki.

Dok je HIFA najvećim dijelom zastupljena u središnjem dijelu BiH, kao i području Tuzlanske županije, TI Oil je snažno prisutan u Srednjebosanskoj županiji i Hercegovini, ali ima ga i u drugim dijelovima BiH (između ostalog, dvije crpke u Zenici).

Podružnica slovenskog Petrola – Petrol BH Oil Company – posjeduje 26 benzinskih crpki i također je nazočna u značajnom dijelu BiH.

Bitan igrač na tržištu Federacije BiH je i G-Petrol, koji je preuzeo OMV-ove objekte i sada ima 21 crpku, od čega pet u Sarajevu.

Nestro Petrol, koji se tek prije nekoliko godina počeo širiti u Federaciji BiH, već ima 10 crpki . Isto toliko, ali raspoređenih u Bihaću i drugim gradovima Unsko-sanske županije, ima i kompanija Čavkunović.

Ostali subjekti u maloprodaji naftnih derivata su uglavnom lokalni igrači, koji imaju po četiri-pet benzinskih crpki, a također veliki je broj i onih koji imaju po dvije crpke ili samo jednu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.