Tko će preuzeti klupu Zrinjskog: Krstičević, Štimac, Jurčić…?

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski od prošle subote traži novog trenera. Branko Karačić, koji je u Mostar donio titulu prvaka prošle godine, dobio je otkaz jer se njegove ambicije ne poklapaju s ambicijama klupskog vodstva.

Uprava mostarskog premierligaša traži čovjeka koji će garantirati Zrinjskom ne samo izlaz u Europu nego i neki zapaženiji uspjeh u europskim natjecanjima, a procjena je da to Karačić nije mogao.

“Iako nam prilike i uvjeti to ne dozvoljavaju, mi želimo napraviti iskorak. Ne želimo se više zadovoljavati samo time da uđemo u Europu. Nije nam cilj igrati jedno pretkolo i to je to. Želimo napraviti nešto više u Europi jer, budući da UEFA to honorira, to je jedini način da se danas opstane. Zbog takvih stavova smo i došli do odluke da raskinemo s dosadašnjim trenerom. Naš je cilj da sada pređemo na stepenicu više”, kaže za Bljesak.info izvršni dopresjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

Ipak, skoro sigurno novi trener će opet biti trener iz Hrvatske. U Mostaru se već otvoreno govori o par imena. Bivši trener Dinama Kruno Jurčić viđen je prošlog vikenda u Širokom Brijegu, a osim njega među kandidatima se spominju dva hajdukovca – Igor Štimac i Mišo Krstičević.

‘Ne mogu o imenima, ali bih potvrdio da su u konkurenciji tri trenera te da smo s jednim već dogovarali. Novog trenera dobit ćemo do kraja tjedna, odnosno posve je sigurno da ćemo u ponedjeljak 5. siječnja predstaviti novog šefa struke’, dodaje Šulenta.

Prvi operativac Zrinjskog kaže da su od trenutka kada je obznanjeno da Branko Karačić više neće voditi Zrinjski dobili puno ponuda iz regije.

‘U Hrvatskoj se već igra liga s 10 klubova, kod nas se također ide na smanjivanje. Sve to ostavlja manje prostora kvalitetnim trenerima za rad, a jako je puno slobodnih trenera. Osim toga za puno trenera raditi u klubu kakav je Zrinjski je izazov. Treneri s kojima smo razgovarali uopće nisu spominjali novac i zato sam uvjeren da ćemo s novim trenerom dobiti priliku da se Zrinjski afirmira u Europi, a i da trener koji preuzme ekipu stekne svoju afirmaciju’, zaključio je Danko Šulenta za Bljesak.info.

(Bljesak.info)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.