Tko će odgovarati za ekološku katastrofu u Bijeloj?

Priroda je još jednom pokazala svu svoju moć i snagu.

Za samo par sekundi napravio se krater ogromnih razmjera, a visoke stijene završile su u vodi i nanijele veliku štetu ekosustavu tog dijela prirode. Stijene onemogućuju ribama da se slobodno kreću na tom području.

Budući da je to područje krša, utjecat će i na samu kvalitetu vode. Samim tim dolazi do upita šta to mi jedemo, koliko je ta riba ispravna, je li uopće zdrava. Vlasti su se morale pozabaviti ovim pitanjima, naglasio je Oliver Arapović, predsjednik Ekološke udruge “Majski cvijet”.

Nas mještane i građane grada Mostara gdje i kad su ta istraživanja vršena. Iznenađuje nas kako vlasti šute po pitanju toga i kako zatvaraju oči samo da bi udovoljili nekome, dodao je Aner Omanović, predsjednik Eko udruge “Kuti”.

Mostar: Dvije osobe ozlijeđene u odronu, pogledajte jezivu snimku

 

Stručnjaci naglašavaju glavno pitanje – Tko je dao dozvolu za prostor koji je zakonom zaštićeno području?

Netko bi morao kazneno odgovarati zato što je mimo zakona i plana dozvolio da se tu eksploatira šljunak, a drugi problem je način na koji je to rađeno, istaknuo je urbanist i planer Sead Pintul.

Očito je da netko mora snositi odgovornost, a ovdje treba izaći onaj tko je odgovoran, a iznalaženje odgovorne osobe mogu učiniti samo eksperti u ovoj oblasti, kazao je Muriz Spahić, doktor geografskih znanosti, javlja BHRT.

Istražuje se kako je došlo do odrona u kamenolomu kod Mostara

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)

13 komentara

    • Pekušić u duetu i potpunom talu s Oručevićem i drugim muslmanskim hegemonistima radi što poželi. Ako hoće, može srušiti cijelu planinu Velež, imat će zaštitu od SDA, SDP, DF i ostalih muslimanskih stranaka. U slučaju “Bijela” neće biti nikakvih kazni, odšteta ni bilo čega drugog. Nikom neće pasti dlaka s glae.

      • Sve su stranke iste, nemaju stranke vjeru, HDZ je jednak kao i oni svi, baš kao 90’ka, HSP, Radim za Boljitak i sve ostali… kod nas u BiH nema političara da nije lopov! Svi su isti, bez vjere i duše!

  • Nitko.
    Prvo kazniti onoga tko mu dozvolio kamenom pored Bijelu, a onda ovoga za sve ovo. Ovo su nasa posla, tko ce uvijek pucati, razvalimo odjednom , sta mi moze itko

  • Nitko, Haso se već nagodio s ljudima kojima su uništeni automobili, kao i sa ribarima koje je plimni val poklopio. Također nijedan odvjetnik u Hercegovini nije htio da preuzme slučaj. Toliko o državi i ljudima. Svi znamo sve o svemu, ali nikome se ne želimo zamjerati, pa čak i kad ta osoba čini kazneno djelo. Sreća nije bilo žrtava.

  • govno od države i govna od političara i ljudska ološ koja je došla na vlast a do jučer je ta uš bila više gladna i žedna nego sita..to je istina o državi koje nema i o ljudskim olupinama koje su ko fol nekakvi subjekti a fukara im ime ponajbolje odgovara..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.