Istražuje se kako je došlo do odrona u kamenolomu kod Mostara

Istraga zbog nesreće izazvane odronom koji je nastao prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, a oštećeno više vozila, nastavljena je i u nedjelju.

Iz Operativnog centra civilne zašite HNŽ-a izvijestili su u nedjelju da je istraga nastavljena te da policija osigurava mjesto nesreće.

Podsjećaju da je 6. travnja, oko 18:30 sati, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma.

Mostar: Dvije osobe ozlijeđene u odronu, pogledajte jezivu snimku

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci. Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima.

Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Ozlijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val, dok se druga ozlijeđena osoba nalazila na obali u trenutku nesreće, kažu iz Operativnog centra i dodaju da se obje osobe medicinski zbrinute.

Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je prekinuta sinoć zbog mraka i nastavila se u nedjelju ujutro, dodaju iz spomenutog centra.

(Fena)

6 komentara

  • Ovi minirali, nisu prije odradili ispitivanje brda i nakon podrhtavanja je brdo skliznulo na kliznoj plohi (vid se da je kao staklo) izgubilo oslonac u dnu i to je to. Samo bi bilo tragedija da nastave minirati a ovakva klizna ploha brda e onda bi bio šou.

  • Kako je nastao odron? Pitajte kako je nastao kamenolom i tko je vlasnik? Jedan Haso Pekušić, bez koga se ne može asfaltirati ili popločati ni metar ceste u širem području Hnž-a ima između ostalog i kamenolom!?!? Ima li nešto što taj tip nije poklopio i koga nije kupio? Umrežena mafija. Ovo će se sve zataškati i za par dana niko se neće ni sjećati ove katastrofe. Modus operandi ide dalje

  • Sve nam je jasno.Ne može svak to raditi.Ne može svak od prirodne ljepote praviti lakrdiju.Šute udruge kojih ima u izobilju lovačka društva niko se ne buni .Radi tog jadnog profita kojeg neće niko odnijet na onaj svijet pojedini ljudi su u stanju sravnati brda i uništiti ravnice i svojim precima ostaviti pustoš.Nema veze koje će štete nastati samo daj zauzimaj što više.Svjedoci smo nedavne štete od poplava i klizanja zemljišta u naselju Međine gdje su isto lokacije probrani za solare dobili.
    Svima nama će se to obiti o glavu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.