Tisuće vjernika za blagdan Male Gospe hodočastile na Šćit

Nekoliko tisuća vjernika nazočilo je proslavi blagdana Male Gospe na Šćitu, za koji je priprava u srijedu započela trodnevnicom.

Od ranih jutarnjih sati kolone hodočasnika iz središnje Bosne, Skopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, raznih hercegovačkih župa te Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine, javlja Rama-prozor.info.

Svečana sveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je fra Petar Klapež, gvardijan franjevačkoga samostana u Sinju. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor župe Rama Šćit.

Prije sv. mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove.

Priprava za blagdan Male Gospe započela je u srijedu trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice služena je sveta misa za dobar početak nove školske godine. Također, pod ovom misom bio je i blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora.

U četvrtak, drugog dana trodnevnice, služena je sveta misa za hodočasnike. U petak, zadnjega dana trodnevnice, u samostanskom dvorištu služena je sveta misa Uočnica koju je predvodio fra Vinko Sičaja.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.