Tijekom 2020. u Europu stiglo 124.000 imigranata

Prema podacima agencije “Frontex” u Europu je tijekom 2020. došlo 124.000 ilegalnih imigranata, što je pad od 13% u odnosu na godinu ranije.

Od toga su 90% njih bili muškarci većinom s Bliskog istoka i iz Afrike. Najviše je Sirijaca, a slijede ih Marokanci, Tunižani i Alžirci.

Ovo je najniža brojka u od 2013., premda sasvim sigurno ne pokazuje pravo stanje stvari na terenu u što se najbolje mogu uvjeriti građani Bihaća iz Unsko-sanske županije te Blažuja i Hadžića pored Sarajeva.

Kako navodi Frontex među novopridošlim imigrantima većinom su muškarci, čak 90%. Žena je bilo manje od 10%, a djeca su činila preostali dio, prenosi Nedjelja.ba.

Frontex je zapravo akronim od Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu, nekadašnje ime Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije. Ukratko rečeno to je agencija Europske unije za sigurnost njezine vanjske granice.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

    • Drugim putevima. Ja bi rekao jedno milijun ukupno 2020 u Europu, ne EU, da je stiglo. Čim se situacija smiri sa koronom, eto ih još više. Eto ti bi gladovao među sirotinjom dok na mobitelu gledaš kako je drugima fino, samo se trebaš preselit 100-500km.

  • Jeste li gledali gradonacelnika Bihaća. Na mobitel dojave da moze preko zapadne hercegovine proci odreden broj ljudi, pali se taksi i prebacuju se tamo. Ti ljudi preko odredene banke podižu novac tako normalno dok id banke ne mozes dobiti njihivo ime, jer su svi rodeni istog dana, istog imena. I ta banka bez ikakvih problema radi, nema sankcija. Pokusajte vi nesto slicno, banka ce vam i sliku na stub staviti. Kome ovo sve odgovara, tko je taj u Hercegovini tko ih prevozi, za cije interese rade. To nisu jadni i siromašni ljudi, oni su financirani od nekoga i svima mozak izbrisan,slijepi, gluhi, uskopljeni. Evo bio je rat i jeste li vi mogli otici bilo dgdje bez osobnih podataka i jeste li skrivali podatke. Ma ovo je sve poludilo. Najgore je što ce se svima obiti o glavu, sumnjam da će vladarima koji ovo dopuštaju već običnom puku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.