Komšić traži ispriku premijera Crne Gore zbog nepoštivanja Ustavnog suda BiH, a sam ga ne poštuje – Jabuka.tv

Komšić traži ispriku premijera Crne Gore zbog nepoštivanja Ustavnog suda BiH, a sam ga ne poštuje

Ćlan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao izraz dubokog nepoštivanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obilježavanja neustavnog dana entiteta RS.

Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je izravno usmjeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine, prenosi HMS.

Ispriku građanima Bosne i Hercegovine, također, dužni su uputiti koalicijski partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizira početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike, kazao je Komšić.

I dok Komšić traži od premijera drugih država poštivanje presuda Ustavnog suda BiH i Bosne i Hercegovine, on sam ne poštuje ni jedno ni drugo. Za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda koje nalaže presuda Ustavnog suda BiH, Komšić uobičava reći kako je to “retrogradni sovjetski model, fašizam i apartheid” pri čemu se bori i za ukidanje konstitutivnosti naroda kao ustavnog temelja države Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.