”Tiha vožnja” biciklista širom svijeta, akciji se pridružuje i BK Široki

15. svibnja 2013. održate će se 10. po redu Tiha vožnja (Ride of Silence) širom svijeta. Biciklisti će se okupiti kako bi odali počast onima koji su ubijeni ili stradali u prometu dok su vozili bicikl. Iako biciklisti imaju legalno pravo da budu na ulicama zajedno s vozačima motornih vozila, drugi sudionici prometa često toga nisu svjesni.

Prva Tiha vožnja održala se u Dallasu 2003. godine kada je biciklist Larry Swartz poginuo nakon što ga je udario autobus.

ride_of_silence

Tiha vožnja se vozi polako, ne brže od 20 km/h, u tišini, i podrazumijeva poštovanje prometnih pravila. Nema sponzora. Cilj je da se skrene pozornost vozačima motornih vozila, ali i policiji i gradskim vlastima na legalno pravo biciklista da sudjeluju u prometu.

Akciji će se pridružiti i članovi Biciklističkog klub Široki koji ovim putem pozivaju i sve građane da im se pridruže: Srijeda 15. svibja 2013. u 18 sati okupljanje na Trgu širokobrijeških žrtava (na mostu). Lagana vožnja za sve sudionike od mosta prema Borku, Dubrava (Zavod sv. Obitelji), Vagan, Trn, Grad ispod hotela, Pecara, Most.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.