Thompson i Mate Bulić na humanitarnom koncertu u Čitluku

“Za naše anđele” naziv je humanitarnoga koncerta koji će biti upriličen ispred Crkve svetoga Franje u Donjoj Blatnici (općina Čitluk) 12. kolovoza s početkom u 20.30 sati. Uz domaćina Matu Bulića nastupit će Marko Perković Thompson, Ivan Zak, Maja Šuput, Đani Stipaničev, Hari Rončević, Jurica Pađen, Tiho Orlić te klape Broćanski bećari i Kruševo. Prihod će ići za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Susret” iz Čitluka.

“Lani smo imali uspješan humanitarni koncert. Postigli smo za crkvu što smo trebali. Htio sam napraviti opet nešto za svoj kraj. Sjetili smo se da su djeca ta kojima je pomoć uvijek najpotrebnija, kontaktirao sam udrugu ‘Susret’ i ideja je rođena. Očekujemo dosta ljudi iz razloga što je ipak riječ o djeci koja trebaju našu pomoć. No, moram spomenuti kako su Blatničani glavni u ovoj akciji, jer ja ništa bez njih sam ne bih mogao. Ja sam samo jedan kotačić u cijeloj toj priči”, kazao je Bulić.

Podsjetimo, Mate Bulić je i prošlog ljeta organizirao humanitarni koncert u rodnoj Blatnici, a tada su prikupljena sredstva za uređenje prostora okolo Crkve svetoga Franje.

Uz to, Mate je prošle je godine s 5.000 KM podržao humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za transplantaciju bubrega teško bolesnog Marina Turudića iz Služnja.

Mate Bulić je posjetio članove čitlučke Udruge „Susret“ dugo s njima razgovarao te im daraovao svoj CD.
Župnik Donje Blatnice fra Darijo Dodig se ovim putem zahvaljuje inicijatoru akcije Mati Buliću što već po drugi put omogućuje jedan takav spektakl u ovom malom mjestu gdje se očekuje dolazak više tisuća posjetitelja. Mati se od sveg srca zahvaljuje i predsjednica ove Udruge Jasminka Vasilj koja je naglasila kako se koncertu vesele jer djeca obožavaju pjevače koji će nastupiti.

„ Susret je bio doista dirljiv. Djeca su doista veliko blago na svijetu i neiskvareni ljudi,  jedna božanstvena kategorija, ili  kako smo je nazvali anđelima, dovoljno sve govori. Oni su neopterećeni, žive svoj život. Imaju svoje navike, svoje stavove i poglede koji su, smatram, uvijek ispravni. Što god ove osobe s posebnim potrebama izgovore, nama na neki način mora biti poslanica, pa bi i mi po tim njihovim riječima trebali probati živjeti kako bismo im život učinili ljepšim kazao je Bulić i pozvao sve da 12.kolovoza dođu u Blatnicu i budu dio humanitarnog koncerta.

(Pogled.ba)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.