Teška nesreća kod Zenice: Na gradilištu autoceste pala korpa s radnicima

U Perinom Hanu kod Zenice na gradilištu za izgradnju autoceste A1 u subotu je došlo do teške nesreće nakon što se otkačila korpa s trima radnicima.

U nezgodi su povrijeđeni N. M., D. Č. i F. I., svi iz Zenice, kada se na gradilištu za gradnju autoceste A1 u naselju Perin Han pod nepoznatim okolnostima srušila korpa s krana u kojoj su se nalazila ova tri radnika. Radnici su pali s veće visine nakon čega su odmah prebačeni na Odjel za intenzivnu njegu Županijske bolnice Zenica.

Radnici su zadobili teške tjelesne ozljede konstatirane u Županijskoj bolnici Zenica, a nakon operacije smješteni su na Odjel intenzivne njege, piše Dnevni avaz.

Jedan od trojice ozlijeđenih radnika, zbog težine ozljeda, prebačen je na Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo radi daljega tretmana.

Povrijeđeni imaju teške tjelesne ozljede s nekoliko prijeloma kostiju i višestrukim povredama. Nakon izvršenoga operativnoga zahvata dva pacijenta smještena su na odjel Traumatologije, a jedna povrijeđena osoba prebačena je na liječenje u Sarajevo. Povrijeđene osobe nisu bila životno ugrožene, ali radi se o ozljedama koje mogu dovesti i u takvo stanje – rečeno je u zeničkoj bolnici, prenosi Fena.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) obavili su očevid.

(www.jabuka.tv)