Tegeltija: Problemi s cijenama će potrajati

Nakon sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i premijera Federacije Fadila Novalića i RS Radovana Viškovića poručeno je da neće biti nestašica hrane kao i da će biti poduzimane zajedničke mjere.

Sastanku je prisustvovao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Tegeltija je nakon sastanka rekao da se susrećemo s problemom cijena na domaćem tržištu što će vjerojatno potrajati još neko vrijeme.

Neće doći do nestašica bilo kojeg proizvoda, bez obzira da li je riječ o životnim namirnicama ili energentima. Pokušat ćemo djelovati kroz marže, entitetske vlade su to usvojile prije godinu. Zatim, kroz subvencije određenih proizvoda, uključujući i energente, za najugroženije kategorije društva, te intervencije vezane za poreznu politiku čiji su dio i akcize, naveo je Tegeltija.

Govorio je i o proljetnoj sjetvi.

Jako je važno da povećamo poljoprivredni proračun i da se povećaju izdvajanja za regresirano gorivo, rekao je Tegeltija.

Vijeće ministara BiH bi sljedeći tjedan trebalo donijeti odluku o ukidanju carine za uvoz gnojiva iz trećih zemalja.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

2 komentara

  • A nema veze,ta necete vi imat problema s cjenama kada imate 5 000 ili 10 000 KM plaće.Narod vam to uredno oprašta,pa sad napravite sjednicu po hitnom postupku i sebi povecajte plaće radi ovih poskupljenja.Sa mahnitim narodom se tako i treba postupati.Samo naprijed dečki kad vam može biti a mi ćemo i dalje napisati koji komentar.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.