Tamburaški orkestar Mostar oduševio i raspjevao Mostarce

Tamburaški orkestar Mostar, na sinoć uspješno održanom koncertu, izvođenjem klasika tradicionalne i klasične glazbe, oduševio je i raspjevao brojne Mostarce, od onih najmlađih do onih najstarijih.

Na početku večeri, u prepunoj dvorani Centra za kulturu Mostar, publici je prof. dirigent Filip Milošević predstavio slikovnicu „Naši tamburaški instrumenti“, te pojasnio osnove vezane za tamburašku glazbu i instrumente. Podsjetio je, također, kako su ranije, u sklopu projekta Orkestra „Glazba za sve“, održane glazbene i likovne radionice za djecu, kroz koje je nastala slikovnica, te mini-festival u parku Zrinjevac.

Potom je nastupio sastav mladih Tamburaškog orkestra Mostar „Herceg“ koji su oduševili publiku izvedbama za koje su u kolovozu ove godine nagrađeni specijalnim priznanjem za umjetnički izraz na Svjetskom tamburica festu u Novom Sadu.

U drugom dijelu koncerta publici su se predstavili Mostarski tamburaši koji su, uz poznate tamburaške skladbe, pretpremijerno izveli autorsku pjesmu „Lipe opet mirišu“ koja je naišla na topao prijem publike.

Kraj večeri bio je rezerviran za komorni sastav Tamburaškog orkestra Mostar „Ensminger“ koji je, za izvedbu iznimno glazbeno-svirački zahtjevnih skladbi, osvojio buran pljesak i pozive na bis.

Publika je imala prigodu poslušati i glazbena djela za koje se komorni sastav protekle godine osvojio nagradu za najbolju orkestralnu interpretaciju na Svjetskom tamburica festu u Novom Sadu.

Druženje glazbenika s publikom nastavljeno je na prigodnom domjenku uz tamburašku glazbu.

Inače, koncert se održao u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, kojeg provodi People in Need, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.