Talijanski restorani žele vratiti goste strogom higijenom

Talijanski restorani ponovno su otvoreni nakon što je koronavirus zaustavio njihovo poslovanje pa vlasnici poboljšavaju sigurnost svojih ugostiteljskih objekata ne bi li ponovno privukli goste.

Napokon sam nakon dva i pol mjeseca pritvora uspio izaći, ne samo u trgovinu nego i u restoran. To je veliko zadovoljstvo, a ako dobro jedete još je bolje, rekao je Stefano Prati.

Taj 53-godišnji Rimljanin upravo je dovršio porciju paste alla carbonara, specijaliteta talijanske prijestolnice, u restoranu Da Enzo u četvrti Trastevere.

Restorani su se otvorili u ponedjeljak i iznimno se trude svojim klijentima pružiti siguran posjet.

U Da Enzu to znači da nema papirnatih jelovnika. Umjesto toga konobar drži QR kod koji posjetitelji skeniraju svojim pametnim telefonima, nakon čega im se jelovnik pojavljuje na mobitelima, zajedno s dnevnim specijalitetima.

Gosti se prilagođavaju takvoj novoj normalnosti, čak i oni stariji, prenosi Hina.

Prvo su pomalo iznenađeni, potom strahuju da to neće znati koristiti, no onda shvate da je veoma jednostavno i sretni su, ističe vlasnica Maria Chiara di Felice.

Kuhari nose maske, rukavice i sigurnosne naočale dok pripremaju jelo carciofi alla Romana, odnosno artičoke na rimski način.

Iz restorana je uklonjeno više od polovice stolova te su preraspoređeni da budu međusobno udaljeni barem jedan metar.

Nakon što gosti odu, osoblje dezinficira stolove i stolice.

Četvrt Trastevere ne vrvi turistima kao prije pandemije, no Di Felici je optimistična.

Moje nade su vjerojatno slične kao kod drugih – da ćemo se, čak i veoma postupno, vratiti u život, barem na neki način, koji smo živjeli prije. Ništa više, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.