Swatch ponudio svinji Pigcasso suradnju

Ova talentirana svinja, krmača, imala je sreće kada ju je 2016. godine u zadnji čas iz klaonice spasila aktivistica Joanne Lefson, osnivačica “Farme utočišta” u Južnoafričkoj Republici. U utočištu su joj dali ime Pigcasso jer je otkako je došla pokazivala jaku želju imati kist u ustima, sve ostalo, loptice i ostale igračke, je brzo sažvakala, no prema kistovima je bila pažljiva.

Aktivistica i njezini kolege došli su na ideju da pred nju stave slikarsko platno i boje, čisto ne bi li vidjeli što će biti sljedeće. Iznenadili su se vidjevši da svinjica zna što se radi s kistovima, počela je slikati.

Vremenom se priča o njezinom daru proširila i javili su se ljudi koji su njezine slike željeli imati na zidu. Danas su toliko tražene da Pigcasso ima svoju galeriju, a umjetnička djela dosežu cijene od 4000 dolara (oko 6500KM). Sva zarada namijenjena je zaštiti životinja, prenosi 24sata.hr.

Umjetnički znalci proučili su slike i kazali da se radi o apstraktnom ekspresionizmu. Kažu da njezin stil slikanja ovisi o raspoloženje “kao kod svakog pravog velikog umjetnika”. I u Swatchu, velikom švicarskom proizvođaču satova, primijetili su taj talenat pa su svinjici ponudili suradnju, njezinu sliku koriste kao predložak jednom od modela svojih satova, a nazvali su ga “Flying Pig by Ms. Pigcasso”.

Ms. Pigcasso ima i svoju internetsku stranicu na kojoj se mogu pogledati i kupiti njezina umjetnička djela. Na prvoj stranici piše da je ona jedina svinja na svijetu koja slika.

View this post on Instagram

A WORK OF ART. Oink on, Pigcasso!

A post shared by Pigcasso (@pigcassohoghero) on

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.