Svjetska premijera: Novi VW Arteon dobio i svoje Shooting Brake izdanje!

Arteon R će biti vodeći model u modelnoj seriji, a zahvaljujući novoj, progresivnoj tehnologiji R-Performance Torque Vectoring, imat će i pogon na svim kotačima.

Dva u jednom – Fastback i Shooting Brake su dvije verzije Arteona. Shooting Brake u potpunosti redefinira koncept Varianta, navodi Automobili.klik.hr.

Cijela serija modela dobiva opsežan tehnički update.

Volkswagen prvi put nudi plug-in hibridni pogon za seriju modela Arteon. Arteon R1 postaje vrhunski model serije.

Jedna modelska linija, dvije varijante!

Volkswagen predstavlja novi Arteon u sklopu svjetske premijere, a ujedno pokazuje i drugu verziju – novi Arteon Shooting Brake.

Volkswagen Arteon Shooting Brake Elegance i Arteon R Line

Ova verzija u potpunosti redefinira koncept Varianta.

Volkswagen ove godine donosi 34 nova modela na cestu. U povijesti marke nikada nije postojala tako sveobuhvatna ofenziva modela, rekao je Ralf Brandstätter, operativni direktor i imenovani glavni izvršni direktor marke Volkswagen osobna vozila.

S modelom Arteon Shooting Brake sada proširujemo svoju ponudu modela u važnom segmentu srednje klase vozila.

Svojim dinamičnim dizajnom, visokom razinom funkcionalnosti i najmodernijim tehnologijama ovaj će model postaviti nova mjerila u svojoj klasi.

Volkswagen Arteon eHYBRID Elegance i Arteon Shooting Brake Elegance

Dotjeran i dinamičan

Arteon je Volkswagenov Gran Turismo od 2017. godine. Volkswagen sada predstavlja temeljiti update modelske linije. Pritom je dizajn novog Arteona i Arteona Shooting Brake ekspresivan i avangardistički.

Posebno je upečatljiv dizajn prednjeg dijela vozila s novom kontinuiranom svjetlosnom trakom, markantnim kromiranim prečkama i novim otvorima za zrak koji su smješteni ispod.

Rešetka hladnjaka i dugi, široki poklopac motora formalno čine cjelinu te karakteriziraju obje verzije Arteona kao modele, čiji je prednji dio prepoznatljiv u masi – zahvaljujući posebnoj signaturi LED svjetala u prednjem i stražnjem dijelu vozila, čak i noću.

Dva nova modela – Arteon i Arteon Shooting Brake – odlikuju se atletskim linijama, a međusobno se značajno razlikuju od B stupova prema stražnjem dijelu vozila.

Dok linije krova i prozora fastback modela padaju paralelno od B stupova u obliku luka i tako postaju dijelom stražnjeg dijela vozila u obliku coupéa, linije krova i prozora kod modela Shooting Brake produžene su prema stražnjem dijelu vozila, završavajući u novom krovnom spojleru.

U gornjem području linija prozora proteže se paralelno s krovom. Međutim, u donjem se području linije uzdižu prema D stupovima.

Rezultat toga je uža i upečatljivija površina prozora u stražnjem dijelu vozila. Svi elementi zajedno čine sportski stražnji dio vozila tipičan za Shooting Brake.

Volkswagen Arteon eHYBRID Elegance

Arteon eHybrid

Sva nova tehnička dostignuća primjenjuju se u objema verzijama karoserije. U njih se, prvi put u Arteonu, ubraja plug-in hibridni pogon.

Potpuno električni doseg modela toliko je velik da će mnogi vozači Arteona eHybrid i Arteona Shooting Brake eHybrid prelaziti svoje dnevne dionice bez lokalnih emisija.

Oba Arteona, fastback verzija i Shooting Brake, među prvim su modelima koji će biti dostupni u višoj srednjoj klasi s plug-in hibridnim pogonom.

Arteon R – dinamika za višu srednju klasu. Arteon R predstavlja vrhunski model u modelskoj liniji. S njim se Volkswagen nastavlja probijati u područje premium performansi.

Ono što je ovdje fascinantno nisu samo čiste performanse već i način na koji vozila pretvaraju svoju snagu u pogon prema naprijed.

Nova, progresivna tehnologija R-Performance Torque Vectoring – pobrinut će se da se pogonska sila preko raspodjele okretnog momenta ne distribuira samo varijabilno između osovina već i između stražnjih kotača, ovisno o situaciji. Time će se osigurati nova razina dinamike vožnje u ovoj klasi.

Volkswagen Arteon R

Mnoštvo prostora za vozača, putnike i prtljagu

Arteon karakterizira visokofunkcionalni cjelokupni koncept. Svi putnici, kako u prednjem tako i u stražnjem dijelu obiju verzija Arteona, profitirat će od modularne poprečne platforme (MQB).

Maksimalni slobodni prostor za noge u stražnjem dijelu vozila od 1.016 mm predstavlja najbolju vrijednost u klasi.

Zbog svog samostalnog krova, Shooting Brake nudi povećanu unutrašnju visinu u prednjem i stražnjem dijelu vozila. Naslon stražnjeg sjedala može se asimetrično preklopiti u oba modela u sklopu serijske opreme.

Kada se prtljaga utovari do naslona stražnjeg sjedala i visine pokrivke prtljažnika, iza stražnje klupe Arteona Shooting Brake postaje dostupan prostor za odlaganje veličine 565 litara (fastback: 563 litre).

Kada se prtljaga utovari do naslona prednjih sjedala, volumen utovara povećat će se na 1.632 litre (fastback: 1.557 litara). Utovarna površina dugačka je u oba slučaja maksimalno 2.090 m (do prednjih sjedala).

Volkswagen Arteon R

Novi izgled cockpita u unutrašnjosti

U svojoj unutrašnjosti modelska linija očarava novodizajniranim cockpitom koji Arteonu osigurava još veću ekskluzivnost.

Rukovanje olakšavaju dodirni klizači za automatski klima-uređaj i novo višenamjensko kolo upravljača s dodirnim površinama.

Dodatne novosti: integracija aplikacija putem funkcije “App-Connect Wireless” za “Apple CarPlay” i “Android Auto” (Google) koja je sada bežična te vrhunski sound sustav stručnjaka za zvuk Harman Kardon koji dolazi sa snagom od 700 W i koji je posebno dizajniran za Arteon i Arteon Shooting Brake.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.