Svjetska praizvedba predstave „Žuta crta“ na festivalu Theaterformen u Braunschweigu

Predstava „Žuta crta“ u režiji Ivice Buljana, nastala po tekstu Julie Zeh i Charlotte Roos, i o okviru projekta „Pozor: Pioniri!“ Zagrebačkog kazališta mladih i Državnog kazališta Braunschweig praizvedena je s velikim uspjehom u nedjelju, 10. lipnja na festivalu „Theaterformen“ u Braunschweigu.

„Oduševila nas je reakcija publike koja je u potpunosti prihvatila naš kod čitanja drame i to iz perspektive hrvatskog glumišta i hrvatskog autorskog tima. Susret teksta i izvođačke prakse našega teatra je ono što je izuzetno zanimljivo u ovom projektu. Veseli nas što smo imali priliku nastupiti na Theaterformenu koji promiče novi kazališni govor i oblike i, ujedno, zatvoriti ovaj ugledni njemački festival“, kazala je o gostovanju ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč.

U predstavi glume Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Barbara Prpić, Slaven Španović i Tobias Beyer. Scenograf je Lovro Artuković, a kostimografkinja Ana Savić Gecan.

Projekt „Pozor: Pioniri“ finacijski podupire Kulturna zaklada Savezne republike Njemačke u sklopu Fonda Wanderlust, a koperacijski partner je festival „Theaterformen“.

Zagrebačka premijera „Žute crte“ bit će 13. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.