Svima će slediti krv u žilama: “It” će oboriti rekord horror filmova u kinima

Pennywise će dijeliti balone u 75 zemalja diljem svijeta kao i Americi, te Kanadi ovog vikenda, s It: Chapter Two koji izlazi gotovo u dan i datum dvije godine nakon It filma iz 2017. godine.

Sve u svemu, izvori unutar industrije očekuju da će film imati globalni debi koji bi potencijalno obori rekord otvaranja jednog horor filma s $200+ milijuna, čime bi prestigao prošli It film koji je zaradio $189.7 milijuna na startu.

Ovog puta, međutim, očekuje se da će diljem svijeta zaraditi više nego na Američkom tržištu – suprotno onome iz rujna 2017. godine, kada je It postavio najbolje domaće i rujansko otvaranje svih vremena s $123.4 milijuna.

Sjeverna Amerika će ovog puta otvoriti u otprilike 4200 kina i očekuje se da zaradi nešto više od $90 milijuna, možda $100 milijuna, a jedan od glavnih razloga zašto je manje je taj što je dugačak 2 sata i 49 minuta (prvi je bio 2 sata i 15 minuta) i činjenica da se prvi dio adaptacije jako željno iščekivao.

It: Chapter 2 bi u ostatku svijeta trebao zaraditi oko $100M-$110M. Prva prikazivanja će započeti u Aziji, uključujući Koreju i Indoneziju u srijedu (i mi smo jučer imali pretpremijeru i bili na njoj). Njih će pratiti Njemačka, Italija, Rusija, Brazil i Australija, među mnogim drugim zemljama koje danas otvaraju. Prvi It nije igrao u Kini, a isto se očekuje i za njegov nastavak.

Za Fandango, ovaj nastavak je njihov najbolje pretprodavani horor ikada, čime je u ranijoj prodaji karata prestigao It, Us, prošlogodišnji Halloween i The Nun, piše SvijetFilma.eu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.