Švicarci anketom prikupljaju podatke o gospodarstvu Čitluka

Općina Čitluk potpisnica je sporazuma s Helvetasom, švicarskom međunarodnom razvojnom agencijom koja je aktivna u trideset zemalja i koja kroz svoje djelovanje doprinosi stvarnim promjenama u životima više od tri milijuna ljudi u nepovoljnom položaju.

Potpisanim sporazumom definiran je odnos međusobne suradnje Helvetasa i Općine Čitluk na zajedničkoj provedbi projekta “Moja budućnost” u Čitluku.

Općenita vizija projekta je da ruralna kućanstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu, a Helvetas je identificirao općinu Čitluk kao zanimljivo područje za provedbu projekta s još nekoliko općina u Bosni i Hercegovini.

Kako bi što bolje identificirala potrebe u gospodarstvu na području općine Čitluk, međunarodna razvojna agencija Helvetas kreirala je link s online upitnikom.

Svrha provedbe ankete je prikupljanje podataka s posebnim naglaskom na mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja mladih na području Općine Čitluk, identificiranje sektora kojima je potrebna adekvatna radna snaga s konkretnim stručnim sposobnostima i planovima privatnoga sektora.

Podaci prikupljeni u anketi bit će iskorišteni radi analize potencijala općine/grada. Cilj nam je utvrditi potrebe i planove privatnoga sektora te, sukladno tome, djelovati u razvijanju općinskih/gradskih strategija ekonomskoga razvoja i zapošljavanja, poručili su iz Helvetasa uz napomenu da će odgovori prikupljeni u anketi biti zabilježeni kao anonimni i korišteni samo u navedene svrhe, navedeno je iz Općine Čitluk.

Anketa je dostupna ovdje.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.