Svi se odrekli Gačića i njegova tijela

Edin Gačić je 4. veljače 2019. godine u mjestu Podorašac kod Konjica brutalno ubio Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece, a sumnjiči se da je pet dana kasnije, 9. veljače, u mjestu Suhodol kod Tarčina oduzeo život i policajcu FUP-a Mahiru Begiću.

Gačić je 1999. godine ubio i svoga suborca iz jedinice El Mudžahid Ismeta Gunića, a 2002. godine, nakon što je pušten iz zatvora na dopust, ubio je i svoju majku.

Jeziva izjava policiji

Policajcima je nakon zvjerskog ubojstva majke Edin Gačić rekao da ga je ona “fizički maltretirala, a isto tako i seksualno zlostavljala te mučila na druge načine”.

Kazao je da ga je majka često posjećivala dok je odsluživao kaznu u zatvoru u Zenici, ali je dodao da je “znao da to radi zbog licemjerja i da zadovolji proceduru”, piše Večernji list.

To je, u najkraćem, opis smrtonosnog pohoda serijskog ubojice Edina Gačića, kojega su 12. veljače nešto prije 17 sati u brdima iznad Zabrđa u razmjeni vatre ubili pripadnici specijalne policije. Reporteri Avaza posjetili su selo Brđani, gdje je živio Gačić, te obišli i njegovu kuću gdje su zatekli blokirana vrata koja vode na kat kuće, a u pomoćnom objektu razbijena stakla na prozorima i vratima.

U podrumu se nalazi tek nekoliko bačvi za kiseljenje povrća i alat.

Ističe se kako od susjeda nitko ne prilazi kući te da ne žele da se Gačić pokopa u njihovu selu.

Od obitelji, rodbine i eventualnih prijatelja Edina Gačića još se nitko nije javio kako bi preuzeo tijelo i pokopao ga.

Gačić otkrio tko je odgovoran za ubojstvo Leutara, hrvatskih policajaca, Kafadara, Križančevo selo…?

Rodbina ga se odrekla

Do ovog trenutka nitko nam se nije javio da bi preuzeo Gačićevo tijelo. Obavit će se obdukcija tijela, poznato je i koji će je liječnik obaviti, ali vrijeme početka još nije definirano, potvrdili su u prosekturi groblja “Bare”.

Neslužbeno se doznaje kako ni njegova sestra ne želi preuzeti tijelo, a rodbina ga se odrekla. Nisveta Ćatić, tetka Edina Gačića, javila se iz Španjolske, gdje godinama živi s obitelji. S njom su razgovarali novinari Dnevnog Avaza te prenose kako je rekla da je cijela obitelj u šoku nakon saznanja o zločinima koje je njezin sestrić počinio u Konjicu i Tarčinu.

Ne znam što bih vam rekla, u šoku sam. Svi smo u očajnom stanju, cijela naša obitelj. Ne može biti nikome teže nego nama, ali ne dao Bog ni stanje tih ljudi koji su izgubili članove obitelji. Ovo je velika tragedija i nema opravdanja za to što je počinio i sada, ali i ranije, kroz suze je ispričala Nisveta Ćatić, sestra Gačićeve majke Sifete.

Iz FUP-a su zahvalili mnogima, uključujući i građane, jer su davanjem informacija uvelike doprinijeli napretku u određenim segmentima istrage.

Gačić je bio dobro opremljen i spreman za razmjenu vatre s policijom, a na mjestu gdje je pronađen bilo je dosta granja koje je navukao, ali i sijena na kojem je ležao.

Muškarac traži nagradu: Doveo sam policiju do Gačića, glava mi je bila u torbi

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Moze li netko odgovoriti kakva je razlika izmedu Gacica i onih ubica i nalogodavaca Leutara, Ugljana, Delalica, polic. u Travniku i mnogih drugih politicki montiranih ubistava. Ali Gacic ima ime a ovi mocnici nemaju. E upravo su ti i takvi napravili Gacica i njima slicne bolesnike, teroriste. Ali drzava o tome suti a istrage ne da nisu uradene kako treba da bi dosli do tih pocinioca nego, naprotiv radili su na tome da ih preusmjere u pogresnom pravcu. Faik Lusija, MehmedZilic, agenti AID-a, pokajnik iz Zenickog zatvora koji je i dobio nagradu od 500 000 km izd. Zar to sve nije smijesno i zalosno. I cudimo se sto ims ovakvih kao Gacic…

    4
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.