Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke – Jabuka.tv

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke

Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima: Cazin – Bihać – Bosanski Petrovac, Konjic – Drežnica i Jablanica – Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Kolnik je suh ili mjestimično vlažan, dok je poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Vozači se upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama.

Radovi na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik – Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila prometuju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik – Travnik – Donji Vakuf – Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi – Dvor.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, javlja BIHAMK.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.