Muškarac traži nagradu: Doveo sam policiju do Gačića, glava mi je bila u torbi

Traženi serijski ubojica i bivši mudžahedin Edin Gačić ubijen je u utorak, a još ostaje za vidjeti hoće li netko dobiti novčanu nagradu za informaciju o ubojici u iznosu od 50.000 KM.

Nakon informacije da je u utorak ubijen Edin Gačić, redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović, koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubojice zbog kojega su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici Bosne i Hercegovine.

Tarić u razgovoru ističe da se sve događalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tijekom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoceste A1 Sarajevo – Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

Zvao sam sve policije oko 6 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoceste i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i pol i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega, priča Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi s ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto, jer se spuštao na autocestu. Ja da nisam pozvao policiju netko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti, kazao je Sadmir.

On ističe da postoji i snimka videonadzora JP Autoceste kada je stigla policija i okružila cijelo područje kod mosta koji se nalazi na području gdje je pronađen Gačić.

Gledali smo s dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobjegao jer policija nije odmah mogla reagirati zbog brdovitog predjelanaveo je Tarić.

Sadmir Tarić u srijedu se odlučio javiti nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubojice.

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Županije Sarajevo i tražio kratki susret s premijerom Edinom Fortom, dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ga ne može primiti, ali da za sve što ga interesira treba pitati načelnika MUP-a ŽS Mevludina Halilovića.

Ovo je sklonište u kojem se Gačić krio prije nego što je ubijen

Tarić je prema uputi krenuo prema zgradi Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo s namjerom da razgovara s načelnikom Halilovićem, ali ni u MUP-u nije naišao na dobre vijesti.

Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do načelnika. Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s načelnikom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude, kazao je Tarić

Hoće li Sadmir i Armin uspjeti dokazati da su s policijom podijelili ključne informacije koje su rezultirale lociranjem i likvidiranjem serijskog ubojice ostaje za vidjeti.

S druge strane, očekuje se i očitovanje Vlade ŽS u vezi s obećanom nagradom, odnosno hoće li nekome pripasti.

(www.jabuka.tv)


23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.