Sveučilište u Mostaru usmjereno prema internacionalizaciji i međunarodnoj suradnji

Radni sastanci novog menadžmenta Sveučilišta u Mostaru održani suu ponedjeljak na Fakultetu zdravstvenih studija i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U okviru boljeg upoznavanja stanja na fakultetima vodstvo Sveučilišta na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem danas je započelo posjete fakultetima ustrojbenim jedinicama.

U razgovoru s dekanima prof. dr. Ivanom Vasiljem i prof. dr. Milenkom Bevandom i njihovim prodekanima rektor Tomić je ukazao na važnost međusobnog upoznavanja s osnovnim problemima, ali i perspektivama fakulteta i Sveučilišta u narednom razdoblju, prenosi Večernji list BiH.

Istaknuta je važnost procesa integracije Sveučilišta u okviru kojeg se trebaju riješiti financijski, organizacijski, pravni i akademski problemi.

Također je naglašena snažna važnost internacionalizacije Sveučilišta i međunarodne suradnje, te novi pristup projekatima. Sudionici današnjih razgovora istaknuli su važnost nove Strategije razvoja Sveučilišta i definiranje strateškog pozicioniranja Sveučilišta u Mostaru u narednim desetljećima.

Na sastancima su sudjelovali i prorektori: prof. dr. Zdenko Klepić, prof. dr. Sanja Bijakšić, prof. dr. Ivo Čolak i prof. dr. Vlado Majstorović.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

 • To izgleda kao rješenje,a šta sa korupcijom odnosno prodajom ispita pa i cijelog studija.Zorane ti sam znaš šta si radio i sad prašinu u oči bacaš.

 • Kada ce se red uvesti na PMF
  ponasaju se kao da im je privatni fakultet..
  uzasno je sta se radi na tom fakultetu
  i nemoj samo reci Tomicu da neznas
  znaju i ptice na grani

 • Na PMF je najveća krađa i korupcija. To je davno rečeno svim nadležnim institucijama ali niko ništa ne loduzima. Izgleda da pojedinim dekanima niko nista ne smije ili nemože. Sramota je šta se radi na tom fakultetu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.