Sveučilište u Mostaru: Omiljeno okupljalište studenata mijenja izgled

Sveučilište u Mostaru u ponedjeljak je nastavilo s radovima na rekonstrukciji kampusa.

U tijeku su radovi na ”zelenoj oazi” s otvorenim amfiteatrom koja se nalazi u središnjem dijelu kampusa – popularnom Đemi.

Projektom rekonstrukcije ovog dijela zamišljeno je kompletno rekonstruiranje trga i davanje novoga prostornog identiteta.

U prvoj fazi rekonstrukcije ovog dijela kampusa uklanjaju se stari borovi, strojevi ruše betonsku konstrukciju na sredini, a kamioni odvoze porušeni materijal.

Kako je istaknuo voditelj projekta rekonstrukcije Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj, ranije opisao u izjavi za medije, prostor trga isprepleten je s logično pozicioniranim pješačkim stazama koje stvaraju nepravilne oblike zelenih površina. “Zeleni otoci” zamišljeni su kao brežuljci visine do 150 cm, kako bi se unutar parka stvorio što prirodniji i “zaštićeniji” ambijent.

Elementi na trgu, navodi Čolak, u svom međuodnosu stvaraju zanimljiv i autentičan prirodni ambijent, koji podsjeća na autohtoni hercegovački reljef.

Iznad sadašnjega sveučilišnog amfiteatra projektiran je višenamjenski objekt Medijskog istraživačkog centra koji će omogućiti dodatnu otvorenost Sveučilišta u Mostaru.

Zelene površine: Kampus Sveučilišta u Mostaru dobiva novo ruho

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.