Sveučilište u Mostaru i Microsoft pokreću ”Skills Center”

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić razgovarala je s direktorom Microsofta BiH Omarom Krivošijom o mogućnosti zajedničkog pokretanja stručno-edukacijskog Skills Centra u Mostaru.

Projekt se odnosi na besplatno stjecanje novih i poboljšanje postojećih znanja iz IT oblasti, te polaganje ispita za službene Microsoft certifikate. Projekt ima za cilj i razvoj IT industrije u BiH te veći postotak zapošljavanja mladih osoba u Bosni i Hercegovini. Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić naglasila je kako se Sveučilište i na ovaj način povezuje s gospodarstvom.

Treninzi koji bi trebali biti u ponudi odabrani su na osnovu potreba tržišta rada IT industrije u Bosni i Hercegovini. Odnose se na programiranje i upravljanje programima u IT segmentu te na rad sa serverima i bazama podataka.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija uvjeren je kako će projekt biti realiziran na Sveučilištu u Mostaru. ”Želimo osigurati da se mladi usavršavaju u skladu s potrebama tržišta rada, a poslodavci će imati na raspolaganju certificirane stručnjake koje mogu zaposliti u svojim poduzećima.”

U projekt je uključena i udruga MSCommunity BiH, a realizira se i u drugim sveučilišnim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Sveučilište u Mostaru je ranije ostvarilo suradnju s Microsoft kompanijom kroz projekt ”Student and Teacher Advantage” (”Pogodnosti za studente i predavače”) kroz koji je licenciranjem Microsoft softvera na Sveučilištu osiguran besplatan Office 365 paket za sve studente i predavače na njihovim kućnim uređajima.

Time se Sveučilište u Mostaru pridružilo drugim europskim obrazovnim ustanovama koje koriste ove pogodnosti i na taj način kreiraju dodatnu vrijednost za svoje studente i uposlene, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.